fbpx

Він дуже давно в моїй скарбничці швидких у приготуванні і корисних десертів! Ягідний,  з домашнього сиру, без випічки! Те, що треба :)

 

Щоб приготувати такий ягідний чізкейк з домашнього сиру, беремо

Інгредіенти:

 

На форму 24 см, для коржа:

200 г печива «Пряжене молоко» чи подібного до нього, пісочного;

100 г вершкового масла.

 

Для сирної маси:

700 г домашнього сиру;

350 мл густих домашніх вершків;

4-5 столових ложок цукрової пудри;

Ягоди та фрукти.

Ви можете взяти будь-які сезонні фрукти чи ягоди: малину, чоринцю, полуницю, персики, абрикоси… А взимку – банани, ківі, консервовані фрукти.

 

Приготування:

 

Робимо основу для чізкейка – пісочний корж.

Дуже просто: кришимо руками печиво. Якщо воно не дуже м’яке, користуємося блендером чи м’ясорубкою, щоб утворилася дрібна крихта.

Розтоплюємо вершкове масло та вливаємо до печива, перемішуємо. Виходить пухка маса.

Висипаємо крихту із маслом на дно  форми, застеленої пергаментом, розподіляємо рівним шаром та щільно притискаємо пальцями. Пісочна основа для чізкейка готова.

Ставимо форму із пісочним коржем до холодильника та займаємося сирним шаром.

Найкраще взяти жирний домашній сир, або з ринку, купуйте на ринку у перевіреного продавця. А щоби сир став ніжним та чізкейк вийшов танучим, мов сніжинка, – протираемо сир крізь сито чи дуршлаг з друбними вічками. Можна збити погружним блендером.

До сиру додаємо вершки, цукрову пудру та гарно вимішуємо.

Додаємо вимиті та обсушені ягоди та шматочки фруктів, знов перемішуємо, щоб вони рівномірно розподілился у сирній масі.

Викладаємо сирну масу на пісочну основу, розподіляємо рівномірно та знов ставимо до холодильника на 2 години, доки вершки застигнуть та чізкейк буде тримати форму.

Прикрашаємо чізкейк ягодами та фруктами.

А щоб смачні прикарси не в’янули, розчиніть трохи желатину чи зробіть желе (на 50 мл води – чверть пакетика желе, або чайна ложка желатину), та змастіть верх чізкейка за допомогою кондитерського пензлика. Желе не дасть фруктам завітритися, а ще вони будуть гарно блищати.

Дістаємо чізкейк з холодильника безпосередньо перед тим, як подавати до столу. Обережно проводимо ножем між стінками форми та чізкейком, тоді розкриваємо форму та переміщуємо десерт на тацю.

Нарізаємо гострим ножем на сегменти та лопаткою перекладаємо до тарілок.

Пригощаємося!

Джерело

You cannot copy content of this page