fbpx

Дивовижна історія про чоловіка, який спився і старця. Про чудодійну силу молитви, яка захищає і відганяє страшні навіювання

Один молодий чоловік абсолютно спився, все витягував з дому. Дружина не витримала такого життя і пішла з дитиною від нього.

Друг його дізнався, що у Вириці живе старий чернець, який лікує алкоголіків, і почав умовляти поїхати: можливо, старець допоможе зцілитися.

Той довго відмовлявся, але, нарешті, піддався на умовляння. Взяли квитки, доїхали. Коли прибули на вокзал, друг цього п’яниці пішов в касу за квитком, але поки стояв в черзі, його підопічний пішов в туалет і запропонував комусь за бутилку свій одяг: віддав сорочку, нижню білизну, залишився в одній куфайці і штанах.

Бутилку випив тут же. Друг розшукав його, але ніяк не міг зрозуміти, коли і де той встиг випити. Сіли в поїзд, поїхали.

Прийшли до дому старця, вступили в сіни, а отець в цей час пояснював притчу про овечку, яку пастир йде розшукувати. П’яниця сказав:

— Куди ти мене привів, тут людей немає, всі якісь вівці.

П’яні часто стають розв’язнішими, балакучими, і ворог дає їм здатність глузливо говорити і знущатися над святинею. Він став впиратися у двері:

— Нізащо не ввійду сюди, нічого мені тут робити.

Читайте також: Дуже красива притча про те, що завжди треба покладатися на Бога і довіряти Йому

І раптом почув голос старця:

— Сергій, йди сюди.

У нього хміль вибило, і він запитав у друга:

— Звідки він мене знає?

А старець знову голосно покликав:

— Сергій, який приїхав до мене з другом, заходь.

Сергій увійшов, побачив багато народу. Старець сказав:

— Ось бачите, дорогі брати і сестри, цю людину залишили мати і дружина. Він дійшов до жахливого стану. Він тільки що на вокзалі віддав за пляшку свою білизну і сорочку і прийшов сюди в одній куфайці.
Люди залишили його, але не залишив його Бог,

Він послав товариша, який привіз його сюди з надією на нашу допомогу. Господь допоміг йому, бо за нього молилися. Зараз усередині цієї людини йде страшна боротьба — злий дух, який увійшов в нього, хоче, щоб він вдарив мене, і вдарив свого друга, щоб він втік звідси, і його дуже важко утримати.

Злому духові тут дуже погано, ненависно, тут моляться, тут є святині. І ось, дорогі мої, зараз тільки від нас залежить, куди піде і ким стане цей нещасний чоловік. Давайте всі разом помолимося Господу і Божій Матері, щоб Вони допомогли цій людині.

Всі, хто був у келії, встали на коліна і разом зі старцем стали молитися, деякі навіть заплакали.

І раптом цей п’яниця впав на підлогу і почав бити себе розкаянням і риданнями. Довго він лежав і плакав, а народ молився.

Нарешті, старець сказав:

— Він не буде більше пити, він хотів нaклacти на себе руки, але не зробив цього, бо за нього молилися.

Молитва захищає і відганяє страшні навіювання темної сили. І особливо сильна молитва близьких. Молитва матері, молитва товариша — вона має велику силу.

Сергій до кінця життя не брав до роту спиртного, став глибоко віруючим і духовним сином старця.

You cannot copy content of this page