X

2 грудня: яке сьогодні свято, прикмети, що не можна робити

2 грудня – 336-й день року за григоріанським календарем. До кінця року залишилося ще 29 днів.

Іменини – Веніамін, Адріан, Аза, Олександр, Валентин, Герасим, Григорій, Денис, Дмитро, Іван, Ігнатій, Іларіон, Костянтин, Михайло, Петро, ​​Порфирій, Сергій, Федір. 2 грудня – Міжнародний день боротьби за скасування рабства. Джерело

Яке православне свято відзначають українці 2 грудня 2018 року. Крім цього, ми розповідаємо про найцікавіші і найважливіші події, які сталися в історії в цей день, а також про головні прикмети на 2 грудня.

Яке православне свято 2 грудня – що не можна робити

У православній церкві 2 грудня вшановується пам’ять святого Авдія – одного з дванадцяти малих пророків. Відповідно до додання, Авдій жив приблизно в період розгрому Єврейського царства і був домоправителем при дворі царя Ахава.

Навколо панував розпусту, але сам Адій при цьому намагався вести максимально праведний спосіб життя. Згодом дружина правителя на ім’я Ізавель організувала гоніння по відношенню до християн, і Авдій став допомагати прихильникам своєї віри.

Він переховував їх у печерах, відвідував в темницях. Далі він залишив державну службу і став супутником іншого відомого пророка на ім’я Ілля. Після цього Авдій теж отримав дар пророцтва.

Після нього навіть залишилася так звана книга пророцтв, що складається з одного розділу.

Раніше вважалося, що Авдій протегує сімейного благополуччя і домашньому господарству. Необхідно було постукати обухом сокири по віконних рам і дверних косяків саме в цей день – вважалося, що це захистить будинок і знаходяться в ньому людей від нечисті.

До речі, не тільки сокира, але і серп, згідно з повір’ям, допомагав захиститися від злих сил. Прикмети говорять, що не варто виходити на вулицю на Авдія (тобто 2 грудня), оскільки говорили, що на дворі нечиста сила біснується.

Читайте також: ХРИСТИЯНСЬКА ПОВЕДІНКА В ЦЕРКВІ: ЯК ВЕСТИ СЕБЕ В ХРАМІ, ЯК ПРАВИЛЬНО СТАВИТИ СВІЧКИ І ЗДІЙСНЮВАТИ ХРЕСНЕ ЗНАМЕННЯ

Народні прикмети на 2 грудня

  • Сніговий день з сильним вітром – чекай тривалу зиму і холодну весну.
  • Багато снігу з глибокими заметами – чекай багатого врожаю в наступному році.
  • Погода в день Авдія цей день дозволяє спрогнозувати сінокіс.
  • Безхмарне небо – чекай морозів, а тьмяне – буде відлига в найближчі дні.
  • Вітер різко змінився на південно-західний з південно-східного – найближчим часом погода зіпсується.
  • Буцається скотина – чекай хуртовини Корови ніс з ясел показують – погода скоро зміниться.
Oksana H:
Related Post