X

7 книг, які ви захочите прочитати за вечір і запам’ятаєте на все життя!

А ви знаєте, що хороша книга здатна творити чудеса. Вона дарує настрій, змушує забути про буденні проблеми і негаразди, постачає новою інформацією та просто забезпечує прекрасне проведення часу.

Ми впевнені, що цей перелік цікавих і глибоких книг вас зацікавить і допоможе зорієнтуватися в океані хорошої літератури.

1. «Який є чоловік» Девід Солой

Книга включає 9 новел, пов’язаних між собою лише спільною темою і місцем дії. Основна тема твору – життєва криза чоловіків різних вікових груп. Дія новел розгортається в різних містах Європи. Персонажі чітко ранжовані за віком, національною приналежністю і професією.

Кожен герой шукає себе в сучасному світі глобалізації, то розчаровуючись, то адаптуючись до навколишнього життя. Автор буквально проникає вглиб світоустрою людини, розкриваючи грані буття.

2. «Я її любив. Я його любила» Анна Гавальда

Зрада, мабуть, найстрашніше, що може статися в стосунках двох. Де взяти сили гідно її пережити? Що обіцяє відвертість з батьком людини, яка кинула вас? Історія П’єра, його зради, врятованої сім’ї і не любові змушує Хлою подумати: можливо, її дочки будуть раді більш щасливому татові?

3. “Куди приводять мрії” Річард Матесон

Уявіть, що ви відійшли. Але виявляється, що життя є і за порогом відходу. І попереду вас чекає нескінченна подорож по далеких світах і всесвітах. У подібну подорож випало вирушити Крісу Нільсенц, в надії врятуватися від відчаю і знайти свою любов.

Після виходу в світ книга Р. Матесона стала бестселером і викликала дискусії в літературних колах і в середовищі вчених. Роман названий мало не основним твором, що оповідає про життя після відходу.

4. «Чайка на ім’я Джонатан Лівінгстон» Річард Бах

Бах – відомий американський письменник, льотчик, нащадок композитора І. С. Баха.

Твір за структурою нагадує біблію зі своїми апостолами і месією. Компактний обсяг і прямолінійні метафори перетворюють книгу в кишеньковий посібник про те, як йти за своєю мрією, не відволікатися на порожнє і зайве. Комусь цей твір допоміг більше, ніж будь-яка книга по мотивації.

5. «Клубок синіх ниток» Енн Тайлер

Сім’я Уітшенків напрочуд згуртована і невловимо особлива. Їм всі навколишні по-доброму заздрили. Але сімейство володіє таємницею, невидимою стороннім людям.

У романі показана ретроспектива трьох поколінь родини – драматична, але з іронією і мудра. Е. Тайлер – лауреат Пулітцерівської премії, а ця книга в 2015 р була номінантом на премію «Букер».

6. «Винні зірки» Джон Грін

Хейзел і Огастус – не звичайні підлітки: вони страждають від серйозного захворювання, але не хочуть здаватися. Молоді люди попри все залишаються підлітками – уїдливими, невгамовними, запальними, які протестують, в однаковій мірі готовими на ненависть, і на любов.  А що на них чекає в майбутньому?

7. «Друге життя Уве» Фредрік Бакман

Уве здається одним з найбільш похмурих людей у ​​світі. Він переконаний, що його оточують виключно кретини – сусіди, які не знають, як правильно припаркувати машину; продавці, які висловлюються пташиною мовою; чиновники, що отруюють життя звичайним людям.

Книга про те, як може життя однієї людини вплинути на життя оточуючих людей.

Якщо ви не знаєте, як з користю провести час і одночасно відключитися від буденних турбот і проблем, візьміть одну із запропонованих вище чудових книг і пориньте в життя персонажів, станьте невидимим учасником подій, описаних в цих прекрасних романах. І тоді, можливо, ваше власне життя здасться більш щасливим і цікавим.

За матеріалами.

Фото ілюстративне, з вільних джерел.

Сподобалася стаття? Поділіться з друзями на Facebook!

Oksana H:
Related Post