X

Маршрутки накрутили ціни: чому та скільки тепер коштує проїзд

Після того як у столиці підскочили ціни на проїзд у комунальному транспорті, кияни пересіли на маршрутки, де вартість проїзду нижче, ніж в автобусах і тролейбусах.

Але за цим послідувало і підняття цін у приватних перевізників. Так, зараз проїзд за 6 грн практично не знайти. Але буде ще гірше.

Так, один з водіїв зізнався, що поінформував пасажирів про підвищення вартості проїзду лише напередодні, оскільки так розпорядилось керівництво.

“Скільки могли, стільки і тримали мінімум. Вже все буде так як і у всіх – 7 гривень. У нас з паливом теж не анонсують – не говорять, що, наприклад, воно через два тижні подорожчає на 10 гривень”, – пояснює раптове рішення керівництва водій Костянтин.

Читайте також: МИ КРИЧАЛИ, АЛЕ ЛЮДИ РОЗБІГАЛИСЯ. НА ДОПОМОГУ ДІТЯМ ПРИЙШЛИ БРОДЯЧІ СОБАКИ

В іншій маршрутці 7 гривень за проїзд беруть ще з серпня. Тут водій не чув про нове підвищення ціни.

“Нічого не казали, навіть мови не було. Якщо що, завчасно напишуть: з такого-то числа підйом ціни такої-то. Ось як до 7 гривень піднімали”, – зазначає водій.

Довжина одного зі столичних маршрутів – 10 з половиною кілометрів. Тут вартість послуг підняли з 7 до 8 гривень.

При цьому ані водії, ані керівники приватних перевізників неохоче дають пояснення. Стверджують, що змушені так робити, оскільки дорожчає паливо, також регулярно потрібно оновлювати автопарк.

Виконавчий директор Союзу споживачів України пояснює: у Київській адміністрації завершилося громадське обговорення з приводу підвищення тарифів.

Однак пасажирів до нього ніхто не залучав та думки не запитував. Тому експерт радить громадянам ходити на слухання, щоб впливати на ціну проїзду.

Джерело.

Oksana H:
Related Post