X

Сім’ї з новонapoдженими отримають по 41 тисячі гривень – Гройсман

Кожна сім’я, в якій нapoжується дитина, отримає від уряду допомогу в розмірі 41280 грн. Про це у своєму Facebook написав прем’єр-міністр України Володимир Гройсман.

За його словами, 10 320 гривень молоді батьки отримають відразу. Решта грошей буде надходити на дитину протягом трьох років. Джерело

Крім того, з 2019 року в Україні запрацювала програма допомоги батькам, т.зв. “Муніципальна няня”, згідно з якою сім’я зможе щомісяця отримувати від держави 1626 гривень на відшкодування зарплати няні.

“Причому неважливо, працює мама чи ні”, – зазначив Гройсман.

Для оформлення цієї допомоги батьки повинні укласти з обраної нянею офіційний договір, подати документи в управління соціального захисту для оформлення компенсації.

“Компенсація буде виплачуватися додатково до щомісячних виплат на дитину, які жінка отримує протягом трьох років”, йдеться в повідомленні.

Читайте також: Лікарняні в Україні будуть нараховувати по новому: що потрібно знати

Окремо глава уряду зазначив, що програма працює тільки за умови офіційного працевлаштування няні, оскільки це дасть можливість “вихователю” мати офіційний страховий стаж і отримувати пенсійні виплати.

У коментарях користувачі цікавляться, чи можливо оформлення договору з бабусями, яким і так, в більшості випадків, доводиться доглядати за дітьми під час відсутності батьків.

Крім того, оскільки дана програма називається “муніципальної”, то користувачі резонно запитують, де можна знайти “безкоштовних” “державних” нянь.

Oksana H:
Related Post