X

Чоловік уві сні проговорився про другу сім’ю! Підняла тему сама і все розказала. Цікаво було спостерігати за людиною, яка попалася на брехн

The woman with eyes closed looks worried while the man sleeps at the top of the bed.

Посеред ночі прокинулася від того, що чоловік з кимось явно розмовляв. Коли підняла голову з подушки і придивилася, Саша лежав поруч, солодко сопучи.

Подумала, що здалося або наснилося. Але не тут-то було. Заговорив, наче й не спить: “Люда, поки переведу на рахунок 200, Настю одягнеш до зими”.

Хіба мало, що може присниться. Іноді сама прокинуся і думаю до обіду про нічні пригоди. Але через кілька ночей все повторилося. У розмовах Саші була лише якась Люда і Настенька.

Згадала, як бабуся одного разу розповідала, що у сплячої людини можна запитати все, що завгодно, він розповість чисту правду.

Вона так іноді жартувала з дідусем і завжди знала його нові місця для заначок. А дідусь не розумів, як вона вправно їх знаходить.

Тижнів зо два толком не спала. Чекала, коли ж Саша почне нічну сонну розмову. А він, як навмисне, мовчав. Уже й забула, але знову почула бурмотіння.

– Людо! Тазик неси! Дивись, скільки риби наловив! – видавив Саша.

– Несу, – пошепки відповіла. – Саш, а ти мене любиш?

– Так.

– Скільки Насті років? – захотілося спочатку зрозуміти, хто така Настя.

– Чотири.

– Люда де?

– У будинку, за містом.

Запитала саме так, бо чоловік їздить постійно туди по роботі. Іноді затримується на об’єктах по кілька днів. А останній рік, здається, що більше там працює, а не у нас.

Вранці не стала нічого питати. У телефоні знайшла контакт, записаний як Людмила оператор. Подзвонила з його номера. Ну оператори так не відповідають на дзвінки. Потрапила одразу в ціль.

Не стала ходити коло та навколо. Представилася дружиною, Людмила здивувалася, адже вона і не здогадувалася, що у Саші вже була і є сім’я. Виявляється, Настя – це їх спільна дочка.

Такі новини приголомшили. Не розуміла, як і реагувати. Довіряла ж все наше життя. Якби сам уві сні не проговорився б про другий сім’ї, то нічого б не знала. Жила б далі, збирала баночки в дорогу, відпирати робочий одяг і чекала, нудьгуючи. Стан можна порівняти лише з повним переворотом всього, що я колись знала і відчувала.

Підняла тему сама. Виклала Саші все, як є і запропонувала шукати рішення. Цікаво було спостерігати за людиною, яка попалася на брехні. Так, саме цікаво.

– Саш, нашим дітям не по чотири роки, як Настусі. Жити разом я вже не уявляю як. Одна справа, коли ти просто дивишся на сторону і зовсім інше – жінка з дитиною від тебе.

– Хочеш розлучитися?

– Немає дороги. Спочатку переписуєш майно на наших дітей, а потім хоч розлучення, хоч просто йди. Як твоїй душі завгодно.

– Я подумаю.

– Думай, крокуючи до виходу.

Крізь низку сварок і претензій, Саша все ж оформив квартиру на дітей. Розлучення поки не отримали, в процесі. Знаю, що переїхав спочатку до Людмили, а й там щось не ладиться. Знайомі розповідали, що він уже кілька разів і від неї йшов.

Ех, добре було бабусі. Їй чоловік розповідав тільки про заначка. А у мене зовсім інша історія вийшла.

Фото ілюстративне з вільних джерел.

Oksana H:
Related Post