X
    Categories: Світ

Для чого Україна Америці – думка професійного політтехнолога і стратега: “Можливо, я скажу не зовсім гарно. “Коли тільки почалася повномасштабна війна Росії проти України, Сполучені Штати дійсно боялися активно допомагати Україні

Для чого Україна Америці – думка професійного політтехнолога і стратега Джейсона Смарта.

Американський політтехнолог Джейсон Джей Смарт вважає, що Сполучені Штати Америки допомагають Україні зброєю та коштами, адже це хороша інвестиція, оскільки українці борються з росіянами

Політичний стратег розповів про це в ефірі українського телеканалу Еспресо.

– Можливо, я скажу не зовсім гарно, але Україна для американців – це хороша інвестиція. Росія хоче воювати не лише проти України, адже потім росіяни підуть на Молдову та решту Європи. Якщо РФ хоче далі створювати для всіх проблеми, надання грошей та зброї Україні є хорошою інвестицією. Щоб українці показали росіянам, що вони повинні лишатися всередині своєї країни, – зазначив Смарт.

Політолог додав, що Сполучені Штати Америки активно допомагають Україні, адже розуміють, що росіяни – воєнні злочинці міжнародного рівня.

– Коли тільки почалася повномасштабна війна Росії проти України, Сполучені Штати дійсно боялися активно допомагати Україні. Але зараз американці втрачають цей страх. У США розуміють, що Росія в Україні не лише воює, а й чинить геноцид українців. Американці розуміють, що росіяни – міжнародні воєнні злочинці. Допомога Україні з боку США – це вже не про ризики. Тим більше, що Росія ніяк не може відповісти Сполученим Штатам на допомогу Україні. Не так важливо, що думає Путін. США допомагають Україні й допомагатимуть надалі”, – підсумував Джейсон Джей Смарт.

Нагадаємо, що 9 травня президент США Джо Байден підписав закон про ленд-ліз, який передбачає спрощену процедуру надання озброєння та закриття інших потреб для України.

Передрук без посилання на Ibilingua.com. заборонено.

Фото ілюстративне, з відкритих джерел.

M Alena:
Related Post