X

Економив на дружині, приховуючи зарплату. Дізнавшись про брехню. Рішення про розлучення Оля прийняла остаточно і безповоротно – втрачати їй було, в принципі, вже нічого, крім своїх ланцюгів. Дітей розділили між подружжям – молодшого до мами, старшого – до тата

Оля – звичайна жінка середніх років, невисокого зросту, і близько 80 кілограмів ваги. З нею я познайомилася кілька років тому – наші діти спочатку ходили в один дитячий садок, потім в одну школу.

Якби мене попросили охарактеризувати її зовнішність одним реченням, то я б сказала «несе на собі тяготи сімейного побуту».

Звичайна коротка «жіноча» стрижка для зручності, сірі вицвілі речі, за якими неможливо вгадати їх колишньої розмір, колір, і рік випуску. З розваг – серіали, зрідка книги в м’яких обкладинках.

Жила вона з чоловіком і двома дітьми в орендованій однокімнатній, з молодшим навіть спали в одному ліжку. Жили бідно, скромно, по засобам.

Але навіть з цих скромних коштів Оля примудрялася надати чоловікові і старшій дитині (молодший харчувався грудьми) повноцінний сніданок, вечеря та обід з першим, другим і третім. Купити нову постільну білизну десь за оптовою ціною. І так далі і тому подібне.

Родині, звичайно, доводилося виживати. Але Оля на долю не нарікала. Чоловікові поганого слова не сказала. Все чекала, коли можна буде закінчити грудне вигодовування, і влаштуватися нянею в садок.

Там вона буде і при дитині, і сита, і в теплі, хоча робота досить важка – виносити горщики, мити попи.

Нарешті, її мрія збулася. Дитина поступово і без нервів прилучався до садка. Оля отримала можливість економити, отримуючи обід, а якщо потрібно – то і деякі недоїдки. Але чоловікові, ясна річ, продовжувала готувати повноцінний сніданок, обід і вечерю, продовжуючи його обпирати і обходити.

У цей період стався досить неприємний інцидент. Оля знову чекала дитину. Чоловік вирішив, що вони тепер живуть бідно, зарплата у неї невелика, і відправив дружину, щоб позбутися…

Оля згнітившиюююпогодилася, розуміючи, що гроші які отримує чоловік, виживати практично нереально.

На себе у жінки не залишалося часу від слова зовсім. Тільки один день в році – в день народження – чоловік відпускав її по магазинах або в перукарню на пару годин.

Весь інший час вона брала на себе роль господині домашнього вогнища, називаючи чомусь чоловіка добувачем. Однак, все виявилося не так просто.

Я не бачила Олю досить довгий час, а потім дізналася, що вона розлучилася. Старший син залишився з батьком, молодший – з Олею. Я довго крутилася навколо, не наважуючись запитати про причини розлучення. Але Оля розповіла все сама.

Виявилося, що весь цей час зарплата чоловіка була в три рази більше. Правда якимось чином виплила назовні, і в родині вибухнув колосальний скандал.

З’ясувалося, що частина з зекономлених за рахунок Олі грошей чоловік віддавав матері, маючи намір купити авто (причому, не зрозуміло, на кого б воно було оформлено).

Але найстрашніше, що чоловік витрачав на посиденьки в сауні, причому в цій теплій компанії були присутні і жінки, а ви самі розумієте, що це коштує досить недешево.

Як це з’ясувала Оля, я вже не запитала, але промайнули слова про якийсь фото з лазні або відео, тобто є і документальні підтвердження всіх цих неподобств.

Рішення про розлучення Оля прийняла остаточно і безповоротно – втрачати їй було, в принципі, вже нічого, крім своїх ланцюгів. Дітей розділили між подружжям – молодшого до мами, старшого – до тата. Спочатку Оля продовжувала працювати в садку, а потім влаштувалася вже на нормальну роботу.

Поступово розвідала, де взяти пристойний одяг, взуття з розпродажу. І навіть почала займатися фізкультурою – правда, не в залі, а вдома, сама. Словом, життя її поступово стала налагоджуватися.

Чоловік Олі досі, якщо зустрічає когось із старих знайомих, скаржиться на колишню. Мовляв, зруйнувала сім’ю через таку дурницю. Машина, мовляв, була б все одно загальна, це я збирав.

А що до жінок, ну було пару раз, але я ж чоловік, а вона геть розтовстіла після. І взагалі, нам потрібна різноманітність. На це знайомі зазвичай розсіяно кивали, і тікали геть.

Словом, мужик до цього часу не розуміє, що він зробив не так… Ну приховав від дружини зарплату, занизивши її в три рази. Подумаєш…

Фото ілюстративне з вільних джерел.

Oksana H:
Related Post