X

Фаршировані баклажани, приготовані цим методом, виходять значно смачніші. Начинку можна робити будь-яку!

Фаршировані баклажани, приготовані цим методом, виходять значно смачніші, а часу йде стільки ж, як і на найвідоміший класичний рецепт.

Баклажани з начинкою готуються, як зазвичай, в духовці, але тільки запікаються спеціальним чином з надрізами. Начинку можна робити будь-яку. Цей рецепт з фаршем.

Інгредієнти на 4 порції:

  • баклажани – 2 шт. по 300 г
  • соняшникова олія 4 ст. л.
  • сіль і перець – за смаком
  • часник, паприка і сухі трави – за смаком
  • м’ясний фарш – 300 г
  • ріпчаста цибуля – 1 шт.
  • болгарський перець – 1/2 шт.
  • зелена цибуля і будь-яка зелень – за смаком
  • сир – 150 г
  • помідори – 1-2 шт.
  • соняшникова олія для смаження

Як приготувати баклажани з начинкою:

Баклажани розрізати навпіл уздовж і зробити в м’якоті глибокі хрестоподібні надрізи. Самі баклажани для цього рецепта краще взяти великі і товсті.

Потім їх потрібно рясно посолити і укласти у форму для запікання. Форма не повинна бути занадто просторою. Баклажани мають лежати в ній досить щільно один до одного.

В окремій мисочці змішати соняшникову олію, сухий часник, солодку паприку і сухі трави.

Змастити цією ароматною олією баклажани, укладені в форму. Олія має піти вся. Переживати, що її занадто багато не варто. Баклажани, як відомо, дуже її “люблять” і від цього стануть тільки смачнішими і соковитішими.

Поставити форму в заздалегідь розігріту духовку і запікати 30 хвилин при температурі 230 градусів. Це перший етап запікання. Буде і другий. А поки баклажани запікаються можна підготувати начинку.

На олії обсмажити дрібно нарізану ріпчасту цибулю, викласти до неї будь-який фарш (в рецепті м’ясний), обсмажити до зміни кольору і додати болгарський перець, нарізаний дрібними кубиками. Посолити і поперчити за смаком, за бажанням додати будь-які спеції (в рецепті зіра) і потримати на вогні ще трохи, поки не випарується зайва рідина. Начинка не повинна бути занадто вологою.

Далі перекласти начинку в глибоку ємність. А тим часом дістати запечені баклажани з духовки і витягти з них м’якоть звичайною ложкою. Якщо баклажани добре і правильно пропеклися, то виймається вона дуже легко, буквально одним рухом.

М’якоть скласти в ємність з фаршем. І ось про що я хочу сказати відразу для тих, хто засумнівається. Баклажани абсолютно не гірчать, незважаючи на те, що сік з них не вижимався. Перевірено багато разів на особистому досвіді.

Нарізати зелену цибулю і будь-яку іншу зелень за смаком (в рецепті кріп і петрушка), і змішати з фаршем і баклажанами. Це вже дуже смачно.

І укласти начинку в вичищені баклажани. Зверху на начинку викласти натертий на великій тертці сир. Хтось може сказати, що сир тут зайвий. Можу сказати з повною упевненістю, що він тут дуже навіть до місця. І чим його більше, тим краще і смачніше.

І в останню чергу на сир потрібно укласти помідори, нарізані тонкими кружечками. Кількість помідорів залежить від бажання. Але я раджу їх теж не шкодувати. І нехай помідори будуть самими стиглими.

Залишилося відправити баклажани в духовку ще раз. Це останній етап. Запікати їх потрібно при тій же температурі 230 градусів близько 20 хвилин, поки не підвялються помідори. І не потрібно переживати, що сир пересохне. З ним все буде в повному порядку. Якщо помідорів досить багато, то сир під ними просто розплавиться потрібним чином.

Фаршировані баклажани готові. Можна посипати з свіжою зеленню їх терміново подавати до столу, поки не охолов сир.

Фото ілюстративне, з вільних джерел.

Сподобалася стаття? Поділіться з друзями на Facebook!

Oksana H:
Related Post