X

Кіра Рудик: “Владі не потрібно допомагати, її потрібно змінювати”. Фракція “Голос” в Раді оголосила про перехід в опозицію

Лідер партії “Голос”, народний депутат Кіра Рудик заявила, що правляча партія “Слуга народу” зрадила цінності, які декларувала, тому “Голос” вирішив перейти в опозицію і добиватися зміни влади. Про це пише видання “Гордон”.

Парламентська фракція партії “Голос” офіційно оголосила про перехід в опозицію. Заяву фракції з парламентської трибуни 17 липня зачитала лідер партії “Голос”, народний депутат Кіра Рудик.

“Мы поняли, что наш конструктив не приносит пользы. Власти не нужно помогать, ее нужно менять. Пришло время ее поменять. Партия “Голос” переходит в оппозицию к существующей власти”, – заявила Рудик.

Вона зазначила, що за рік правляча партія “Слуга народу” зрадила цінності, які декларувала.

“Ми побачили президента, який соромиться сказати, що Росія – це агресор. Ми побачили людей, які не тягнуть навіть на начальників відділів, яких жодна компанія не взяла б собі керівником відділу, а їх призначають міністрами, що будь-який поганий закон можна добре назвати і за нього проголосують в турборежимі, а день роботи депутата цілком може складатися з того, щоб брати на поруки людей, яких постійно несправедливо засуджують”, – зачитала Рудик.

Вона заявила, що “Голос” прийшов в парламент, щоб захищати свободу і проводити реформи.

“Але замість цього ми постійно боремося з брехнею. Брехнею про те, що існує кадровий голод. Про те, що в Україні існує питання про державну мову. Брехнею, яка постійно знищує будь-конструктив”, – зазначила Рудик.

Зараз у фракцію “Голос” в парламенті входить 19 депутатів.

Таким чином, на даний час в парламенті чотири фракції, які відносять себе до опозиції: “Європейська солідарність”, “Голос”, “Опозиційна платформа – За життя” і “Батьківщина”. Сумарно в ці фракції входить 114 депутатів. У фракції монобільшості – “Слуга народу” – 248 парламентаріїв, їх голосів достатньо для прийняття більшість рішень.

Передрук без посилання на Ibilingua.com. заборонено.

Фото ілюстративне, з вільних джерел, lb.ua

Сподобалася стаття? Поділіться з друзями на Facebook!

M Alena:
Related Post