X

Коли я був прем’єр-міністром, то дав у 2014 році пряму вказівку купувати вугілля у ПАР, щоб диверсифікувати постачання, а Україна не замерзла та залишилася з теплом. Я стежив за свідченнями Медведчука, але не почув від нього найголовнішого

Коли я був прем’єр-міністром, то дав у 2014 році пряму вказівку купувати вугілля у ПАР, щоб диверсифікувати постачання, а Україна не замерзла та залишилася з теплом. Це можна перевірити. Тоді було куплено вугілля у ПАР.

Згодом виникли питання, наскільки це було доцільно. Я звернувся до СБУ, щоби провели розслідування, що відбувається на вугільному ринку. Інші подробиці я процесуально не можу розголошувати.

Як законослухняний громадянин я дам усі свідоцтва Службі безпеки. Такі свідчення я давав уже тричі – СБУ та ДБР. Якщо органи слідства мають додаткові питання, я обов’язково дам свідчення вчетверте.

Вугілля з ПАР тоді все ж таки прибуло. Було проведено перевірки щодо законності закупівлі. Жодних зловживань встановлено не було. Рішення уряду про диверсифікацію було єдиним правильним.

Я стежив за свідченнями Медведчука, але не почув від нього найголовнішого – свідчень проти його кума Путіна, проти його спільників – Козаких, Суркових та всіх інших, з ким спілкувався Медведчук. Важливо, щоб він свідчив проти свого кума. Щоб ми розслідували кримінальне провадження проти Путіна та інших злочинців, які розпочали війну в Україні.

Хоча, звичайно, я не маю жодної довіри словами Медведчука.

Щодо труби, хто її продав, а хто купив, має встановити слідство. У ЗМІ говорилося, що була ціла схема відчуження цієї труби з держвласності та передачі її в приватні руки – було рішення якогось районного суду.

Я можу коментувати те, що було на останньому засіданні мого Кабміну. На ньому розглядалося питання про припинення купівлі нафтопродуктів у РФ. Це був 2016 рік.

Якщо цією трубою буде суд, то кожна платіжка, кожен документ мають бути вивчені на публічному судовому процесі. І тоді суд ухвалить рішення.

Арсеній Яценюк, прем’єр-міністр України у 2014-2016 роках.

Джерело: Арсеній Яценюк/Facebook

Передрук без посилання на Ibilingua.com. заборонено.

Фото ілюстративне, з відкритих джерел.

M Alena:
Related Post