X

Марина в розлученні з сином Євгенії Павлівни вже років п’ять: – А я синові так і сказала: у мене тільки одна невістка – це Марина! І була, і буде! Інших його жінок, не буде в моєму будинку! Щоб не смів приводити. Я їх і на поріг не пущу!

Сидячи за столом, пенсіонерка почала жалітися своїм родичам на свого сина.

– А я синові так і сказала: у мене тільки одна невістка – це Марина! І була, і буде! – каже пенсіонерка Євгенія Павлівна. – Інших його жінок, не буде в моєму будинку! Щоб не смів приводити. Я їх і на поріг не пущу!

….Марина в розлученні з сином Євгенії Павлівни вже років п’ять. Треба сказати, це розлучення не була найкрасивішим: чоловік пішов до іншої жінки, коли молодшій дитині було кілька місяців від народження. Поки Марина з двома дітьми на руках крутилася як білка в колесі, чоловік її пропадав «на роботі» – проводив час з новою любов’ю.

А потім його нова дівчина, щоб чоловік зробив остаточний вибір. І він зібрав валізи і з’їхав до коханки, залишивши дружину з пелюшками, кашами, соплями…

Євгенія Павлівна з самого початку в цій ситуації стала на бік Марини.

– Син вступив непорядно. Мені за нього соромно. Кинув дітей! Ну так, аліменти платить, але що з того? Дітям не аліменти потрібні, а батько і нормальна повна сім’я!

Син Євгенії Павлівни, до речі, до цього часу живе з тієї самою дівчиною. Рік тому вони офіційно зареєстрували відносини. Всі думали, що вже після цього щось Євгенія Павлівна змінить гнів на милість і почне нормально спілкуватися з новою невісткою, але ні. Навіть той факт, що в родині сина народилася дитина, не пом’якшило її серця.

– Ну, коли його дівчина народила, я зателефонувала синові. Привітала новоспеченого татуся… Сказала, що для його дівчина мій дім як і раніше закритий!

– Євгенія Павлівна, але так само теж не можна. Ця дитина – адже він теж ваш онук…

– Онук? Не знаю! Мої онуки – це Мариніни діти. Ніяких інших онуків мені не треба!

– Гмм… Ну ладно, онуків вам не треба… Але син?

– Син, залишається сином! Я йому сказала – якщо прийде один, ласкаво прошу. Але свою дівчичну, щоб не надумав до мене приводити!

– Наче удочерила вона цю Марину… А сина рідного викреслила з життя! – зітхає родичка Євгенії Павлівни. – Не розумію такого…

…З Мариною і її дітьми у Євгенії Павлівни дійсно чудові стосунки. Вони разом зустрічають свята, часто телефонують, бувають один у одного в гостях. У Марини ніякого особистого життя, вона вся в дітях. Судячи з усього, чоловіків поруч їй і не треба: діти ж є, навіщо? Бабуся активно допомагає у вихованні онуків: бере їх до себе, дарує подарунки, водить по театрам-музеям, балує, допомагає з розвезенням по гурткам-секціях. Малознайомим людям і в голову не приходить, що це свекруха, яка п’ять років тому до того ж стала колишньою.

Зустрічали в життя подібні ситуації? Жіноча солідарність сильніше материнської любові?

Або це просто Марина – дійсно золота людина, жінка, яка змогла стати ідеальною навіть для свекрухи?

Фото ілюстративне – спеціально для ibilingua

Сподобалася стаття? Поділіться з друзями на Facebook!

Oksana H:
Related Post