fbpx

Ми можемо просити Марію про всі необхідні ласки. Вона ― наша заступниця!

Ангел благовістив Марії, що стане Матір’ю Спасителя, а Вона відповіла: “Оце я слугиня Господня, повинна зробити те, що Господь наказує”. Бог із своєї доброти вибирає свою Слугиню на Матір, таким чином обдаровуючи Її великим привілеєм.

Що зацікавило Бога і чому Він обрав Марію? Це ― її покора! Тому можемо бути певні, що Син Божий не відмовляє Марії в нічому, про що Вона просить. Ми можемо просити Марію про всі необхідні ласки: прощення гріхів, дар святої любові до Бога, покори.

Коли Марія в своїм убогім домі просить Бога про прихід Спасителя, бачить ангела, який Її вітає, кажучи: “Радуйся Маріє, повна ласки Господь з Тобою” (Лк 1,28). Діва, чуючи ці слова, повні шани, не виноситься гординею, а мовчить стривожена, бо не чується гідною такого вивищення. Які ж ми не подібні до покірної Марії! Які ми горді!

Покора Марії походила з любові до Бога, Вона не гордилася своїми досягненнями, оскільки знала ― все, що посідає, є Божим даром. Бачачи у собі уділені ласки Божі, стає ще більш покірною. Дві речі є необхідними, щоб підтримати дім: фундамент і дах. Фундаментом у нас є покора, що полягає на свідомості, що нічого не значимо і нічого не можемо; дахом є Божа опіка, в яку тільки повинні ми довіряти.

Марія сталася нашою духовною Матір’ю перед усім тоді, коли заслужила на зачаття в Її лоні Сина Божого. Ісус був первородним згідно тіла, але люди сталися дітьми згідно Духа. Бог міг нас спасти посилаючи ангела, тим часом захотів прийти Він сам, для нашого спасіння.

Наша Цариця, вірячи словам архангела Гавриїла, привернула світу спасіння, направивши таким чином шкоду, яку вчинила Єва своєю невірністю ”Радуйся” (Лк 1,28), ― з грец. “хайре” ― означає більше ніж просто привітання.

В Старому Завіті немає такого привітання, – використовується “шалом” – мир, а тут Гавриїл – радуйся бо розпочалися нові часи; час Ісуса ― це час відкривання радості в кожній хвилині. Ці слова повинні товаришувати нам у кожній хвилині дня: наше спасіння є при нас і вже ніколи від нас не відступить незалежно як далеко ми є від Бога, Він завжди при нас бо Марія прийняла Його до нас!

Фото ілюстративне, з вільних джерел.

You cannot copy content of this page