X

Наді тридцять один, за плечима у неї розлучення через немиті тарілки. Але перед весіллям, вона попередила хлопця, що готувати не вміє, прибирати не любить, а бардак її не дратує. Надя ж мінятися не поспішала: як і раніше розкидала на стільцях в кімнаті свій одяг, тягала їжу в ліжко, складаючи під ліжко немиті склянки і ніяк не могла второпати, чого чоловік від неї хоче: – Чому повинна? – потискувала вона плечима. – Дратує посуд – візьми і помий. Мені воно не заважає. Їсти хочеш? Ну, приготуй!

Young couple arguing about high domestic bills to pay with laptop and documents, unhappy family having conflict disagreement discussing unpaid debt or money problems sitting together on sofa at home

Наді тридцять один, за плечима у неї розлучення – як не сумно про це говорити, але ж розлучилися фактично через немиті тарілки. Молодий чоловік чомусь трохи не так, уявляв собі сімейне життя.

Хоча перед весіллям Надя попередила його чесно, що готувати не вміє, прибирати не любить, а бардак її не дратує. Але, мабуть, чоловік щиро вважав, що вміння господарювати зійде на Надю відразу ж після того, як вони поставлять штампи в паспорті.

У всіх його сімейних знайомих дружини теж спочатку нічого не вміли, а потім, вже через кілька місяців після весілля, як само собою зрозуміле, варили вечерю, стежили за порядком, гладили сорочки – в загальному, робили все, що належить за статусом дружині.

Надя ж мінятися не поспішала: як і раніше розкидала на стільцях в кімнаті свій одяг, тягала їжу в ліжко, складаючи під ліжко немиті склянки, бралася за прибирання тільки тоді, коли в квартирі з’являвся запашок від якої-небудь гниючої в забутій сковороді котлети і головне – ніяк не могла второпати, чого чоловік від неї хоче.

– Чому повинна? – потискувала вона плечима. – Дратує посуд – візьми і помий. Мені воно не заважає. Їсти хочеш? Ну, приготуй. Бісить купа недогризків на столі – прибери…

Чоловік намагався впливати і так, і сяк, і мовчки прибирав сам, і читав нотації. Однак не досяг успіху. Розлучилися, не проживши й року, на щастя для всіх, не встигнувши обзавестися дітьми.

…І після розлучення Надя щиро зітхнула з полегшенням. Більше ніхто театрально не махає головою, не дивився з німим докором. Надя жила одна і робила що хотіла, відчуваючи себе абсолютно вільною і щасливою.

Однак мало помалу самотнє життя Наді теж прискучило. Все частіше стали приходити думки, що пора визначатися по життю, створювати сім’ю, народжувати дитину. До того ж на горизонті у Наді з’явився Костянтин.

Поки у них букетний період – зустрічаються, ходять гуляти, однак вже зрозуміло, що все серйозно. Надя пару раз була у Костянтина будинку (він знімає квартиру), вдома у нього -ідеальний військовий порядок.

– Треба б прибрати! – зрідка думає Надя. – Викликати тітоньку хоча б… Та запросити Костю в гості, а то і незручно вже…
Але якось плани так і залишаються планами.

А тут недавно Костя попросив Надю заїхати з ним в квартиру до батьків на хвилинку – йому треба було щось залишити для матері.

Приїхали за відсутності господині, Надя не хотіла йти – незручно, але Костя наполіг. Мовляв, нікого немає, ти чого, підемо, зайдемо, я тобі дитячі фото покажу!

І Надю теж в саме серце вразила чистота, але ж гостей тут не чекали. Ні тобі одягу на стільцях, ні немитого посуду в раковині, ні шару пилу на телевізорі.

Судячи з усього, Костя і не уявляє, що жити можна по-іншому. Мама його чистюля, і сам він теж, мабуть, порядок любить.

Як бути Наді? Терміново брати себе в руки, наводити в домі порядок і щосили його підтримувати?

Чи вистачить її надовго? Адже, якщо чесно, за свої три десятка років пробувала вона вже жити і боротися з собою і так, і сяк. На кілька днів її вистачає, ну максимум на два тижні, а потім все знову повертається.

Фото ілюстративне, з вільних джерел.

Сподобалась стаття? Поділіться з друзями на Facebook!

Oksana H:
Related Post