X

Найсмачніший в світі торт: кожна господиня повинна його приготувати хоч раз. Виходить дуже смачний і готується орівняно швидко, має вишуканий смак — тонкі ніжні млинці та багато-багато крему

Виходить дуже смачним, а готується на базі заварного, сметанного, сирного крему.

Готується торт порівняно швидко, має вишуканий смак — тонкі ніжні млинці та багато-багато крему. І прикрасити можна шоколадною глазур’ю або ягодами.

Інгредієнти:

  • Борошно — 800-900 грамів
  • Яйця — 2 штуки
  • Молоко — 300 мілілітрів
  • Вершкове масло — 80 грамів
  • Цукор — 100 грамів
  • Розпушувач — половина чайної ложки

Для заварного крему: 650 мілілітрів молока, 4 столові ложки крохмалю, 3 яйця, ваніль, банка вареного згущеного молока, 120 грамів вершкового масла

Готуємо:

Зробити тісто: збити м’яке вершкове масло з цукром, вбити яйця, збити міксером знову, влити молоко, змішати.

Змішати з розпушувачем половину борошна, просіяти, всипати в молочно-масляну суміш, додати решту борошна. Тісто виходить липким, його потрібно накрити і дати постояти 30 хвилин в теплі.

Скачати тісто в ковбаску, поділити на 20 однакових частин, кожну тонко розкачати, пекти 4-5 хвилин при температурі 170 градусів.

Як готувати заварний крем: влити молоко в каструлю, додати ваніль, закип’ятити. Збити яйця з крохмалем до збільшення в об’ємі і отримання білого кольору.

Не припиняючи збивати, влити гаряче молоко, змішати трохи, поставити на плиту, дати загуснути крему, постійно помішуючи, остудити. Вершкове масло збити, додаючи поступово згущене молоко, змішати з кремом.

Збірка торта: рясно промащувати кремом кожен корж, обсипати крихтою (що залишилася після обрізки коржів по колу), заховати десерт в холодильник, дати просочитися.

Смачного! Діліться рецептом з друзями, їм теж сподобається!

Oksana H:
Related Post