fbpx

Прийшов час покаяння або до чого падає домашня ікона? Намагається нам щось сказати, попередити? І як поводитися після того, як впала ікона

Іноді трапляється, що ікони падають зі своїх законних місць. Може бути виною всьому погане кріплення, на якому підвішені образу Святих, але можуть бути й інші причини їх падіння. Давайте звернемося до народних прикмет, щоб дізнатися, чого чекати після такого події.

До чого падає ікона

Безсумнівно, це не самий добрий знак для мешканців будинку. Як правило, домашні ікони освячені, так як тримати неосвячений образ в квартирі для християнина не прийнятне.

Недбале ставлення до релігійних атрибутів вважається святотатством і є великим гріхом. Тому потрібно уважно ставитися до святинь у вас вдома.

Іноді ікони падають, щоб звернути на себе увагу мешканців, закликаючи до праведності і благочестя. Мабуть, прийшла пора, протерти сантиметровий шар пилу, зайвий раз помолитися вдома або сходити в храм.

Однак іноді, падаючи зі стіни на підлогу, священні образу намагаються нам щось сказати, попередити про небезпеку, що насувається. Особливо має значення, ікона якого Святого впала.

Якщо не втримався на стіні лик Божої Матері – насторожитися варто жінці. Можливо, вона сильно строга до свого чоловіка або дітям, і Богоматір намагається таким чином показати, що слід трохи пом’якшити своє серце. Також це може бути знаком, що вказує на безлад в будинку.

У разі падіння ікони Спасителя, навпаки, зібратися повинен чоловік. Ймовірно, він не до кінця виконує свої обов’язки як глава сімейства – недбало ставиться до роботи, забуває про дружині і дітям. Обов’язково слід розібратися в своїх помилках, негайно вибачитися перед рідних і виправитися.

Падіння ікони Миколи Угодника обіцяє великі зміни. Гарненько підготуйтеся до них і чекайте – зміни прийдуть з самої несподіваного боку.

Якщо ікона впала на голову

Іноді ікона може впасти прямо на голову, що необхідно сприймати буквально: вам щось дуже наполегливо намагаються сказати або показати. Придивіться до знаків, які посилають Вищі сили, прислухайтеся до внутрішнього голосу. Іноді дуже важливі рішення в житті варто приймати, спираючись на знамення Понад.

Якщо лик впав перед поїздкою, варто залишитися вдома. Вищі сили показують, що подорож не принесе користі, а можливо навіть обернеться бідою. Краще відкласти поїздку до більш сприятливого часу або зовсім її скасувати.

Коли під час сварки подружжя падає зі стіни ікона, скандал слід негайно припинити. У Бога в планах ваша довге і щасливе життя, і нічого лаятися по дрібницях – ось про що вам говорить цей знак.

Якщо після падіння тріснуло скло на іконі

Якщо ікона впала, і тріснуло скло – цілком вірогідні великі розбіжності в сім’ї. Слід звернути увагу на ваші відносини і дізнатися від другої половинки, в чому ви можете бути не праві.

Якщо ж скло і зовсім розбилося – це провісник можливої ​​втрати одного з близьких. У такому випадку варто негайно йти в храм відмолювати гріхи.

Як поводитися після того, як впала ікона

Якщо вам все-таки не вдалося вберегти ікону, і вона впала з кріплення, обов’язково потрібно віддати шану святині – протерти її і поцілувати образ святого. Ще можна прочитати молитву Святому, зображеному на ній.

Бажано найближчим часом сходити до церкви і сповідатися в гріху недбалого поводження зі святинею. Безсумнівно, падіння ікони знак нехороший, тому розумно буде окропити будинок святою водою по всьому чотирьох стінах. Бережіть образ Святого в своєму будинку, і буде вам щастя!

Фото ілюстративне з вільних джерел.

You cannot copy content of this page