X

“Рости, моя калина”: Go_A присвятили пісню відродженню України після війни. Обкладинка синглу несе важливий меседж

“Рости, моя калина”: Go_A присвятили пісню відродженню України після війни. Обкладинка синглу несе важливий меседж

Українські артисти підтримують людей своєю творчістю у цей нелегкий час. Так, Женя Галич та Саша Чемеров випустили пісню “Досить” на підтримку ЗСУ, а Сергій Бабкін змінив текст треку “Я солдат”, щоб підняти бойовий дух українців. Електро-фольк гурт Go-A теж не залишився осторонь і презентував пісню про калину – символ України.

Композицію музиканти опублікували на своєму Youtube-каналі. У ній звучать такі слова: “Рости, моя калина”. Вони символізують відродження України, її розквіт та перемогу, до якої залишилося зовсім трішки.

Обкладинка синглу теж несе важливий меседж – сік калини на руках символізує всі ті страшні події, які відбуваються сьогодні на території української держави. Сік калини на руках – кров, яка зараз проливається на українській землі через агресію російських окупантів по відношенню до мирних жителів України.

Чому калина вважається символом України?

Калина в Україні – символ миру, добра, сім’ї та благополуччя. Це традиційна символіка народу, яка не затверджена документами, але є таким же національним атрибутом, як прапор і гімн України. Саме тому ще наші предки ставилися до калини дуже трепетно та шанобливо.

Давні слов’яни говорили, що калина символізує відродження життя, його безперервність. Сама назва “калина” пов’язана з назвою сонця – Коло, її ягоди та кісточки такі ж круглі, як небесне світило. Калину сприймали як дерево, яке росло там, де панує мир, спокій, щастя та радість. Зламана, зів’яла калина символізувала лихо і тривогу.

фото ілюстративне

G Natalya:
Related Post