X

Старий погодився і попросив чоловіка принести картоплю та прозорий пакет. – Якщо ти на когось розлютишся і затаїш образу, – сказав вчитель, – то візьми картоплю. Напиши на ній ім’я людини, з якою стався конфлікт, і поклади цю картоплю в пакет. – І це все? – здивовано спитав чоловік

Притча про тягар злості та образ

Один чоловік прийшов до старця і, побачивши його крайню незлобність, попросив:

– Ти такий мудрий. Ти завжди в хорошому настрої, ніколи не злишся. Допоможи і мені бути таким.

Старець погодився і попросив чоловіка принести картоплю та прозорий пакет.

– Якщо ти на когось розлютишся і затаїш образу, – сказав вчитель, – то візьми картоплю. Напиши на ній ім’я людини, з якою стався конфлікт, і поклади цю картоплю в пакет.

– І це все? – здивовано спитав чоловік.

– Ні, – відповів старець. – Ти повинен завжди цей пакет носити із собою. І щоразу, коли на когось образишся, додавати в нього картоплину.

Чоловік погодився.

Минув якийсь час. Його пакет поповнився багатьма картоплинами і став досить важким. Його дуже незручно було завжди носити із собою. До того ж та картопля, що він поклав на самому початку, почала псуватися. Вона покрилася слизьким нальотом, якась проросла, якасьзацвів і почала видавати різкий неприємний запах.

Тоді чоловік прийшов до старця й сказав:

– Це вже неможливо носити із собою. По-перше, пакет надто важкий, а по-друге, картопля зіпсувалася. Запропонуй щось інше.

Але старець відповів:

– Те саме відбувається і у людей у ​​душі. Просто ми це одразу не помічаємо. Вчинки перетворюються на звички, звички – на характер, який породжує вади з неприємними запахами. Я дав тобі можливість спостерігати весь цей процес збоку. Щоразу, коли ти вирішиш образитися чи, навпаки, образити когось, подумай, чи потрібний тобі цей тягар.

Передрук без посилання на Ibilingua.com. заборонено.

Фото ілюстративне, з відкритих джерел, Ibilingua.com.

M Alena:
Related Post