X
    Categories: Світ

“Червона кнопка”: чим вона небезпечна, та що про неї варто знати

“Червона кнопка”: чим вона небезпечна, та що про неї варто знати

Ми не повинні категорично відкидати можливість застосування Росією її. Про це в ефірі телемарафону повідомила докторантка Центральноевропейського університету Мар’яна Буджерин.

За її словами, будь-які натяки – це надзвичайно небезпечна риторика зараз, коли війна в Україні, очевидно, пішла не за його планом.

І за російською військовою доктриною, умови, за яких передбачається використання цієї зброї, є дуже розмитими, – пояснює Мар’яна Буджерин.

Наразі вона не застована у військах, а базується у центральних складах.

За словами пані Мар’яни, це не є настільки потужна, як стратегічна, але це потужність Хіросіми, десь 16-20 кілотонн. Тому за неї експертка “хвилюється найбільше”.

Те, що “в ін”підняв так званий рівень готовності сил стратегічного стримування, безпосередньо не стосується України. Цей жест “його” є комунікацією на Захід, що каже “Не втручайтесь у цей конфлікт!”

Якщо поглянути у бік термінології Міноборони РФ, то до стратегічних сил стримування належать сили задля агресії проти РФ та її союзників, а також розгрому противника. Зокрема із застосуванням її.

G Natalya:
Related Post