X

В селі Водяне на Харківщині зберігається чудодійна ікона “Спас Нерукотворний”. Ось яке диво сталося зі святинею

????????????????????????????????????

В недільний день 20 липня 1997 року, при звершенні Божественної Літургії, дивним чином обновилася старовинна ікона «Спас Нерукотворний», яка знаходиться в храмі святих страстотерпців Бориса і Гліба в жіночому Борисоглібському монастирі, що в селі Водяне Харківської (нині – Ізюмської) єпархії.

Потемнілий від пожежі, яка сталася під час Великої Вітчизняної війни, Лик Спасителя прояснився, і від нього в храмі поширилися дивовижні пахощі. При цьому деякі люди, що молилися, через відкриті Царські врата бачили коротке яскраве золотисте сяйво.

Єпархіальна комісія, створена 5 серпня 1997 року з благословення нині покійного Преосвященного Никодима, Митрополита Харківського і Богодухівського, ретельно й уважно оглянула Святу Ікону, і зібрала свідчення очевидців чудесного, нерукотворного оновлення образу, про що був складений відповідний Акт.

Рішенням Священного Синоду Української Православної Церкви від 28 жовтня 1997 року було встановлено вважати ікону «Спас Нерукотворний» чудотворною, церковне святкування ікони встановити 7 липня (ст.ст.), в день її чудесного оновлення.

З того часу віряни приходять і приїздять сюди, моляться перед святим Образом і отримують Боже благословення і зцілення.

Передрук без посилання на Ibilingua.com. заборонено.

Фото ілюстративне, з вільних джерел.

Сподобалася стаття? Поділіться з друзями на Facebook!

M Alena:
Related Post