X

“Я для себе ухвалила рішення дозніматися у “Кріпосній” і принципово не ставати в кадр з акторами з ворожої країни” – заявила відома українська актриса. “Чекають поляки чи ні, але те, що ви робите, принизливо”

“Я для себе ухвалила рішення дозніматися у “Кріпосній” і принципово не ставати в кадр з акторами з ворожої країни” – заявила відома українська актриса Наталка Денисенко.

Це стало відомо з відеозвернення іншої української актриси. Зокрема, українська актриса Валерія Ходос на своїй сторінці в Instagram 16 липня опублікувала відеозвернення, в якому заявила, що деякі українські актори продовжують зніматися разом із російськими.

– Для мене немає і ніколи не буде ніяких “добрих росіян”. Ніколи я не зайду на знімальний майданчик з людиною, яка має російський паспорт. Ви для мене вороги. Знаю, що деякі актори зараз їдуть дознімати проекти, де знімаються і російські артисти. Це на вашій совісті. Я відмовилася і озвучила свою позицію – я не заходжу з російськими артистами в кадр, – сказала вона.

Ходос підкреслила, що не має наміру повчати своїх колег, але сподівається, що після її слів “прокинуться ті, хто вже збирає валізу за кордон”.

– Українські артисти, ми вже втратили 2014 рік, і мені соромно, що я не була такою категоричною. Не можна співпрацювати з ворогом. Жодних “добрих російських” акторів та режисерів немає. Ця нація нищить мою націю, – заявила вона.

Актриса не називала конкретних імен своїх колег, які й надалі співпрацюють із росіянами.

Її допис прокоментувала українська актриса Наталія Денисенко, яка готується до поїздки у Польщу на зйомки завершальних серій четвертого сезону серіалу “Кріпосна”.

“Знаю, Леро, що в цьому відео ти говориш, зокрема, про мене та про наш український проект “Кріпосна 4”, де до війни знімалися російські актори. Тому маємо написати тут, що так, ми не маємо морального права зніматися в російських проектах і ставати в кадр з російськими акторами! Як це було в моїй і твоїй роботі теж! Тому я для себе прийняла рішення дозняти цей проект і принципово не ставати в кадр з акторами з ворожої країни! І віддати, нарешті, знятий нашими українськими людьми наш проект “Кріпосна”, на який дуже чекають польські глядачі – нашої країни побратими”, – прокоментувала допис Валерії Ходос Наталка Денисенко.

“Чекають поляки чи ні, але те, що ви робите, принизливо”, – заявила у коментарях одна з фоловерів.

“Я не розумію, як можна так чинити. Де ваша гідність? Де опір?” – Написала інша підписниця.

“Мені дуже соромно за вас. Ви здавалися іншою”, – пишуть українці в коментарях.

Нагадаємо, герої серіалу говорять російською мовою.

“Кріпосну” знімають російський режисер Фелікс Герчиков та український режисер Максим Литвинов.

Передрук без посилання на Ibilingua.com. заборонено.

Фото ілюстративне, з відкритих джерел.

M Alena:
Related Post