X

Я з невеликого селища. Поступила в інститут без всякого блату, без просунутих міських родичів, яких у мене немає, а пробилася тільки завдяки наполегливій праці і терпінню. Познайомилася з хлопцем Костянтином – веселий, добрий і дуже тактовний хлопець. Після закінчення інституту, ми вирішили одружитися і він зважився, познайомити мене зі своєю мамою. Майбутня свекруха, весь час намагалася, мене підчепити, то вилку тримаю не так, то не так ножем ріжу, а коли ми залишилися наодинці. Вона шипіла крізь зуби, що я нахабна, сільська дівчина, окрутила її бідного синочка, простака і хочу відібрати квартиру, але вона стежить за мною і не за що не допустить нашого весілля

Frustrated young lady sitting on sofa, cuddling pillow, looking away at window. Lost in thoughts unhappy stressed millennial woman regretting of wrong decision, spending time alone in living room.

Я з невеликого селища. Поступила в інститут без всякого блату, без просунутих міських родичів, яких у мене немає, а пробилася тільки завдяки наполегливій праці і терпінню.

Коли вчилася, познайомилася з хлопцем Костянтином. Костик веселий, добрий і дуже тактовний хлопець.

Тато його, був хорошою людиною і судячи з його розповідей, все хороше, що є в моєму хлопцеві, дісталося від нього, але батько не стало, Костику на той момент було шістнадцять років, а про матір він мало розповідав і то з якою то небажанням.

Після закінчення ВНЗ, ми з Костею, вирішили одружитися і він зважився, познайомити мене зі своєю мамою.

Вечір знайомства, пройшов погано. Майбутня свекруха, весь час намагалася, мене підчепити, то вилку тримаю не так, то не так ножем ріжу, а коли ми залишилися наодинці, вона прямо накинулася на мене зі звинуваченнями.

Свекруха шипіла крізь зуби, що я нахабна, сільська дівчина, окрутила її бідного синочка, простака і хочу відібрати квартиру, але вона стежить за мною і не за що не допустить нашого весілля.

Коли повернувся Костя, його мама знову стала шовковою, хоча все так же хотіла мене підчепити, а я вся червона сиділа мовчки.

Нарешті вечір закінчився і Костя пішов проводжати мене до гуртожитку, по дорозі я про все йому розповіла.

Костянтин поспішив мене заспокоїти, сказавши, що вона завжди так до незнайомих відноситься і трохи пізніше все налагодиться і навіть подружимося.

Після весілля, ми зняли, окрему квартиру, пускати не шикарні апартаменти і не близько до центру, але зате ми жили окремо від свекрухи, хоча Костя пропонував, жити у його матері, але я, все ще пам’ятаючи вечір знайомства, відмовилася на відріз.

Перші п’ять років, ми не наважувалися заводити дітей, з початок треба було вирішити питання з постійним житлом і знайти стабільну, добре оплачувану роботу.

Роботу ми знайшли, за фахом і взяли іпотеку на придбання житла.

Свекроху і тут не залишала мене в спокої. Бачачи, що вже п’ятий рік, ми живемо без дітей, роздзвонила всім, кому тільки могла, що я не можу мати дітей і мучу її синочка, Адже Костик так хоче дітей і нарікала на те, що син її, простак не може зі мною розлучитися або на худий кінець, завести коханку, щоб та народила йому дитинку.

Але я через пару пісяців народила дівчинку, тоді я думала, свекруха заспокоїться з приводу моєї здатності народжувати дітей, але не тут то було.

Коли народилася наша маленька, то була схожа тільки на мене, а подібності з Костянтином, на той момент, абсолютно не спостерігалося.

Свекруха вже чесала мовою, що дитина не від Костика і що я нагуляла дитину, де то на стороні і нібито, ми з неіснуючим коханцем, хочемо вигнати її бідного синочка з дому, коли той виплатить кредит по іпотеці.

Одного вечора, коли ми лягали спати, Костя раптом запитав, ну і коли я планую вигнати його з дому і зажити щасливим життям зі своїм коханцем.

Я стояла немов ошпарена і стала часто, часто моргати від набігли сліз на очі. Костик побачивши реакцію, на його слова, сказав що пожартував і почав сміятися, і сміявся від душі, поки я била його подушкою.

Відійшовши від сміху, чоловік сказав, що був сьогодні у матері і її подружки, давали різні поради, як вигнати дружину. Я все зрозуміла, звідки ноги ростуть і вирішила, взагалі більше не спілкуватися зі своєю свекрухою.

Але зовсім не спілкуватися з нею не вийшло. У дочки, був день народження і не запросити, бабусю було неможливо.

Відійшовши від сміху, чоловік сказав, що був сьогодні у матері і її подружки, давали різні поради, як вигнати гуляти дружину. Я все зрозуміла, звідки ноги ростуть і вирішила, взагалі більше не спілкуватися зі своєю свекрухою.

Але не спілкуватися з нею, було не можливо. У дочки був день народження і не запросити, бабусю, було не можна.

Коли всі гості вже розходилися, свекруха підійшла до мене на кухні і пошепки, щоб ніхто не чув, вона сказала, що я повинна їй ноги цілувати, за те що вона подарувала внучці подарунок, хоча внучка їй зовсім не рідна і що вона знає про мої зради і буде мовчати, якщо я сама піду від чоловіка і заберу свою дочку.

Ось тут я вже не витримала і висловила все, що накопичилося у мене на душі, за всі ці роки.

Свекруха стояла роззявивши рот, вона не очікувала від мене, такої спритності. Вона думала, що може обливати мене брудом і я їй не зможу гідно відповісти.

З того часу ми не спілкуємося, вона перестала розпускати про мене плітки, хоча, може і не перестала, але мені наплювати, головне щоб чоловік мені вірив.

Фото ілюстративне, з вільних джерел.

Сподобалася стаття? Поділіться з друзями на Facebook!

Oksana H:
Related Post