X

Я завжди дотримувалася принципу – не брати в борг у знайомих, а у родичів – тим більше. Навіть якщо вони самі готові вам допомогти. Чому?

Я завжди дотримувалася принципу – не брати в борг у знайомих, а у родичів – тим більше. Навіть якщо вони самі готові вам допомогти. Чому? Розповім пізнавальну історію.

Одна моя не сама близька родичка десь років зо три тому вийшла заміж і як багато сімей в нашому місті, оселилася з родичами чоловіка.

Звичайно ж, вони мріяли жити окремо і ось десь рік тому вони, нарешті, зібрали грошей на однокімнатну квартирку. Нехай одиничка, але зате своя.

Повністю суму їм зібрати не вдалося, тому частину суми вони зібралися брати в кредит. І тут почалося найцікавіше.

Родичі чоловіка раптом вирішили, що кредит – це найгірше з усіх кошмарів, який буде переслідувати їх до кінця днів, і вирішили допомогти дітям грошима, щоб ті не годували банк. Здавалося б, яка чудова ідея!

Коли я про це дізналася, я сказала їй ні в якому разі не погоджуватися на це, йти в банк, і не брати у рідні ні копійки. Я відчувала, що справа закінчиться не добре. Так воно і вийшло.

Гроші вони в підсумку взяли у родичів, зрадівши, що не треба переплачувати відсотки. І кожен місяць протягом усього року віддавали рідні більшу частину зароблених грошей.

Одного разу моя родичка купила собі нову сумку – не особливо дорогу, але дуже красиву.

Родичі покупку помітили при першій же зустрічі і поспішили дорікнути родичку в тому, що вона купує дурниці, в той час як її сім’я винна їм грошей.

Потім був докір в купівлі нового взуття. Потім рідня заявила, що молоді дуже часто ходять в кафе і їм слід було б економити, поки вони не повернуть борг.

Чудово заощадили на відсотках, нічого не скажеш!

Скільки років їм ще терпіти постійний фінансовий контроль рідні – страшно уявити. Шкода її, з одного боку. А з іншого – я ж попереджала. Хто ж в цьому винен?

Якщо вже й бути в боргу, то перед банком, а не перед ріднею. Банку все одно, на що ти витрачаєш свої гроші. Плати рівно стільки, скільки вказано в графіку, а решта – хоч пропити!

А родичі будуть пхати носа в ваш гаманець і контролювати кожну витрачену копійку.

Потрібні гроші на всякі забаганки – заробіть. Ну або візьміть у банку, але не розраховуйте на допомогу родичів.

Фото ілюстративне, з вільних джерел.

Сподобалася стаття? Поділіться з друзями на Facebook!

Oksana H:
Related Post