X

Як зробити прості шоколадні круасани з листкового тіста

Всі випічка з листкового тіста виходить дуже смачною. І зараз вже не потрібно витрачати безліч часу і сил, щоб зробити його будинку – воно продається практично в будь-якому магазині.

Для приготування домашніх круасанів з шоколадом підійде як прісне, так і дріжджове листкове тісто. Все залежить від ваших уподобань.

Чим більше в тесті шарів, тим смачніше виходить випічка. Тому, вибираючи тісто, слід пошукати на упаковці напис, що вказує на кількість шарів в напівфабрикаті. Хороший показник шаруватості для дріжджового тіста – 48, а для бездріжджового – 256.

Круасани з шоколадом домашні

Інгредієнти:

  • 2 листи листкового тіста
  • 240 г тертого шоколаду
  • 1 яйце
  • 50 г цукрової пудри
  • борошно – для розкочування

Спосіб приготування:

Розморожене тісто розкачати на присипаної борошном поверхні в пласт товщиною 5 мм. Розрізати на трикутники. У підстави покласти шоколадну крихту або шматочки шоколаду, потім згорнути круасани в трубочку.

Зверху змастити збитим яйцем. Духовку розігріти до 220 ° С. Випікати круасани 20 хвилин до золотистого кольору. Дати охолонути протягом п’яти хвилин, потім посипати цукровою пудрою і подавати теплими.

Як правильно розморозити листкове тісто

Щоб отримати пишну випічку, потрібно правильно розморозити тісто перед приготуванням.

Весь процес займає не менше двох годин.

Правильніше за все розморожувати тісто в холодильнику, а потім 30-40 хвилин при кімнатній температурі. Якщо зробити це в мікрохвильовій печі, випічка не підніметься.

Фото ілюстративне, з вільних джерел.

Oksana H:
Related Post