X

Зволоження та харчування: як доглядати за шкірою і волоссям взимку

Нещадні морози шкодять і красі, і здоров’ю. Головна жіноча турбота зараз – як правильно доглядати за зовнішністю.

Низькі температури дуже сушать шкіру, каже лікар Марина Ярова. Загоїти тріщини на руках допоможуть вітаміни А і Е. Саме вони допомагають шкipi відновлюватися.

Знайти їх можна в кожній аптеці. Поживний крем слід наносити за двадцять хвилин до виходу на вулицю, інакше він може навіть нашкодити.

“Може виникнути спазм судин і шорсткість шкipи проявиться більше”, – говорить терапевт Марина Ярова.

Волосся від морозу також страждають. Перукар Олександра Ліщинська наполегливо радить повністю ховати волосся під шапку, інакше вони стануть сухим і ламким. А ще – на кінчики слід наносити олію. Джерело

“Влітку молекула масла розширюється і може тpaвмувати волосся зсередини, а взимку якраз молекула звужується і тримається в волоссі. Волосся не перемерзає, не ламається і не стає крихким”, – стверджує перукар Олександра Ліщинська.

Читайте також: AЛEPГIЯ НА ХОЛОД: ЩО ЦЕ ТАКЕ І ЯК ЇЇ РОЗПІЗНАТИ

Ретельно доглядати треба і за шкipою обличчя. Від почервоніння, пігментації і лущення врятує живильний крем. Використовувати його слід перед сном. А ось від матових помад краще відмовитися.

“Якщо у людини сухі губи і є тріщина, а він ще користується матовою помадою, то тільки посилить цю справу.

На губах немає сальних залоз, які є у нас на обличчі, тому вони сохнуть. Їх потрібно обов’язково зволожувати, живити і користуватися скрабами” , – радить косметолог Анна Чобан.

У складі кремів для рук, обличчя та спреїв для волосся не повинно бути води, кажуть фахівці. Тому що взимку такі кошти тільки нашкодять вашому здоров’ю.

Oksana H:
Related Post