fbpx

Коли Наталочці виповнилося п’ять рочків, від неї відмовилася мама, батька вона з роду не бачила. Під свою опіку онучку взяла бабуся, але якщо чесно, то ніхто дівчинкою не займався, жила сама по собі. Коли Наталі виповнилося шістнадцять, вона закохалася в місцевого “багача”. Що тільки мама Миколи не робила, щоб розлучити дітей, але ті навіть потайки зустрічалися. Та прийшов час іти до армії

Коли Наталочці виповнилося п’ять рочків, від неї відмовилася мама, батька вона з роду не бачила. Під свою опіку онучку взяла бабуся, але якщо чесно, то ніхто дівчинкою не займався, жила сама по собі. Коли Наталі виповнилося шістнадцять, вона закохалася в місцевого “багача”. Що тільки мама Миколи не робила, щоб розлучити дітей, але ті навіть потайки зустрічалися. Та прийшов час іти до армії.

***

Життя Наталі з самого дитинства було важким. Батька вона ніколи не бачила. Мати відмовилася від неї, коли дівчинці було 5 років. Вона стала жити з бабусею. А та й зовсім не переживала за її долю, а подекуди навіть навпаки. Дівчинці перепадало за найменшу провину.

Але такі випробування не зламали її. Вона була авторитетом на вулиці, і всі однолітки слухали її. Але вона була дуже доброю і при кожному зручному випадку допомагала друзям.

Одного разу діти загралися з вогнем. Вони смажили картоплю на вулиці і грали з вугіллям. І ось гра довела до того, що вогонь перекинувся на поруч стоячу лазню, яка згоріла дотла.

Звісно, за цю витівку “отримали” всі підлітки, але більше всіх дісталося Наталі. Її поставили на облік в дитячу кімнату поліції.

Через деякий час Наталка закохалася. Її обранцем став сусід – Коля, син агронома, який подавав великі надії. А ось для мами Миколи, Наталя стала як кістка в горлі, вона при кожній нагоді ганяла Наталку від свого сина. Зустрічалися закохані таємно.

Дійшло до того, що батьки відправили Миколу в армію, але Наталя обіцяла його дочекатися.

Після закінчення школи Наталя пішла працювати. Грошей на подальше навчання не було, а бабусі, як і завжди не було до неї діла. Так вона дочекалася Миколу з армії і в той день, коли він повернувся, мама улюбленого застукала їх в ліжку. Дівчині довелося бігти через вікно. А слідом вона почула, що в наступний раз її обов’язково обіллють окропом.

А після Наталя дізналася, що Микола одружується. На іншій. На місцевій красуні Мирославі. Наталя все зрозуміла і зникла. Ніхто не знав, куди вона поділася. Тільки гроші бабусі надсилала регулярно.

Назад в місто Наталя повернулася після відходу бабусі. Влаштувала прощання, повирішувавши всі справи і вже мала їхати. І тут їй назустріч вибігли пара малюків, таких брудних і недоглянутих.

Вона запитала де вони живуть, хто їх батьки. Вони сказали, що мами у них немає, а тато п’є. Показавши де вони живуть, вона була здивована, це був будинок її Миколи.

На порозі її зустріла мама Миколи, яка кинулася їй в ноги і просила вибачення. Життя сина з багатою нареченою склалося не найліпшим чином. Вона кинула її сина і дітей і поїхала з коханцем. А Микола з горя почав заглядати до чарки, роботу кинув, будинок запустив. А вона сама стара і вже нічого особливо робити не може.

Наталя зрозуміла, що доля дала їй ще один шанс. Вона залишилася в місті і стала кожен день навідуватися в будинок Миколи. Вона прибирала, готувала, дивилася за дітьми. Микола швидко став приходити до тями, повернувся на роботу. І через пару тижнів зробив пропозицію Наталці. Вона погодилася. Вона б завжди погодилася, адже любила його. І мати його пробачила і дітей його прийняла.

А інакше ніяк. Вона не могла вчинити з ними так, як колись поступили з нею. Вона була вище цього.

Фото ілюстративне, з вільних джерел

Сподобалася стаття? Поділіться з друзями на Facebook!

You cannot copy content of this page