X

Через коханку чоловіка не можу купити квартиру дітям! Брат пропонує приватизувати квартиру покійної мами, після чого її продати або розміняти. З цією ідеєю я пішла до чоловіка. Мовляв, у мене половина квартири, додай грошей на другу половину – і буде двушка для наших дітей, в якій ми їх пропишемо і в якій вони будуть жити разом зі мною. На мій погляд, це логічно і справедливо. Чоловік погоджується на розмін, а заодно і на офіційне розлучення. І все було добре, поки про цю нашу ідеї не дізналася його теперішня пасія – цинічна самозакохана дівчина, яка майже на 20 років молодша за нього

Через коханку чоловіка не можу купити квартиру дітям! Брат пропонує приватизувати квартиру покійної мами, після чого її продати або розміняти. З цією ідеєю я пішла до чоловіка. Мовляв, у мене половина квартири, додай грошей на другу половину – і буде двушка для наших дітей, в якій ми їх пропишемо і в якій вони будуть жити разом зі мною. На мій погляд, це логічно і справедливо. Чоловік погоджується на розмін, а заодно і на офіційне розлучення. І все було добре, поки про цю нашу ідеї не дізналася його теперішня пасія – цинічна самозакохана дівчина, яка майже на 20 років молодша за нього.

З чоловіком ми були одружені більше 20 років, але на даний період разом не живемо. Офіційно не розлучилися, але я пішла від нього два роки тому через його зради. Розлучилися ми з чоловіком без гучних скандалів, відносно мирно. До сих пір спілкуємося, але тільки на тему дітей (у нас їх двоє, 14 і 19 років), які живуть зі мною в двокімнатній неприватизованій квартирі моєї мами.

Чоловік живе окремо в квартирі-двушці, яка дісталася від його батьків, як відповідальний квартиронаймач (квартира теж не приватизована).

У «моїй» квартирі прописаний ще мій рідний брат, у якого є спільне житло зі своєю дружиною. Він згоден на справедливий розділ маминої квартири, навіть запропонував, щоб я взяла собі велику частку, щоб вистачило купити повноцінну однокімнатну квартиру. Для цього брат пропонує приватизувати квартиру покійної мами, після чого її продати або розміняти, як вийде.

З цією ідеєю я пішла до чоловіка. Мовляв, у мене половина квартири, додай грошей на другу половину – і буде двушка для наших дітей, в якій ми їх пропишемо і в якій вони будуть жити разом зі мною. На мій погляд, це логічно і справедливо.

Вислухавши мої доводи, чоловік без особливих коливань погоджується на розмін, а заодно і на офіційне розлучення. І все було добре, поки про цю нашу ідеї не дізналася його теперішня пасія – цинічна самозакохана дівчина, яка майже на 20 років молодша за нього. Вона досвідчена, з багатодітної сім’ї, за плечима вже два розлучення. В особі мого чоловіка вона знайшла собі багатого коханця і, вирішивши, що життя вдалося, обживає його квартиру і налаштовує його проти наших дітей заради власних шкурних інтересів. Причому непогано в цьому досягла успіху, тому що незабаром чоловік відступився. І я прекрасно бачу, звідки ноги ростуть і хто тут знайшовся такий розумний, вміє розпоряджатися чужим майном в своїх інтересах!

Конструктивна спочатку розмова поступово скотився в грандіозний скандал. В результаті чоловік вирішив, що він забирає дітей жити до себе, а я, на його думку, можу жити сама, як хочу. Він вважає, що впорається з дітьми не гірше за мене (та й що з ними справлятися, якщо вони вже майже дорослі).

І ось тепер на старості років (мені вже давно за сорок) я ризикую залишитися і без житла, і без дітей. Та й з чого раптом я повинна відправляти своїх дітей жити з незрозумілою жінкою в одній квартирі? Я заплуталася, не знаю, що робити і як розвернути ситуацію в свою користь (і на користь дітей, звичайно ж) – у мене просто не вистачає аргументів у суперечці з чоловіком, який аж ніяк не дурень і забалакати може кого завгодно.

Порадьте, будь ласка, може бути є якісь юридичні зачіпки або хоча б виразні аргументи, які я могла б використовувати в суперечці з чоловіком, щоб відстояти свою первісну ідею. Заздалегідь величезне спасибі!

Автор: Олена

Фото ілюстративне, з вільних джерел, pixabay.com

Сподобалася стаття? Поділіться з друзями на Facebook!

M Alena:
Related Post