X

Чому у воду для миття підлоги потрібно додавати сіль? Хитрість досвідчених господинь!

У кулінарії сіль використовується в основному для приправлення страв. Цей інгредієнт також може стати чудовим союзником для чищення. 100% натуральний, цей інгредієнт ідеально замінює деякі хімічні продукти, такі як харчова сода або оцет. Просто змішайте її з водою для вражаючого ефекту!

Існує кілька способів використання солі. Крім використання на кухні, цей натуральний інгредієнт виявляється чудовим миючим засобом. Розведіть хорошу дозу у воді та дозвольте собі здивуватися її неймовірній дії. Щоб використовувати її як засіб для чищення, бажано спочатку зробити огляд багатьох її властивостей.

Як використовувати сіль для миття підлоги?

Сіль дійсно може вирішити багато побутових проблем. Саме з цієї причини її часто використовують замість деяких побутових засобів, які часто є шкідливими.

Сіль є прекрасним очисним засобом

Якщо у вас під рукою немає такого природного розчину, як оцет або харчова сода, ви завжди можете поєднати сіль і воду, щоб очистити крани від накипу, усунути неприємні запахи та прочистити раковини. Для цього закип’ятіть 2 літри води і додайте крупну сіль. Вилийте суміш в раковину і залиште діяти на кілька хвилин. Потім промити труби. Для глибокої дії додайте в цей розчин білий оцет. Також можна насипати крупну сіль прямо на поверхні, залишити діяти перед тим, як потерти губкою.

Сіль є природним дезинфікуючим засобом

На додаток до очисних і знежирювальних властивостей, сіль є важливим інгредієнтом для знищення бактерій і цвілі, присутніх на поверхнях. Для цього достатньо насипати пів склянки дрібної солі у відро, наповнене гарячою водою. За допомогою швабри помийте підлогу. Таким чином, ваші дерев’яні поверхні або плитка знову набудуть свого блиску. Для більшої ефективності не соромтеся додавати в солону воду лимонний сік.

Інші способи використання солі під час чищення

Окрім очисних і дезинфікуючих властивостей, сіль є чудовим союзником проти вапняного нальоту та жирних плям. Це універсальне рішення проти найпопулярніших побутових неприємностей. Ось кілька практичних застосувань.

Сіль для видалення складних плям

Для видалення складних плям необхідна сіль. Її можна використовувати на різних текстильних виробах: одязі, килимах, оббивці, а також на різних поверхнях. На жирну пляму просто насипте хорошу дозу солі. Залиште діяти на кілька годин, перш ніж натирати сухим марсельським милом. Потім помістіть текстиль у машину для бездоганного результату. Для усунення плям іржі на стиках унітазів тощо посипте уражену ділянку крупною сіллю перед тим, як налити на неї чашку лимонного соку. Залиште на кілька годин перед тим, як потерти губкою та змити.

Сіль для миття вікон і дзеркал

Вікна та дзеркала в будинку може бути важко чистити щодня. Часто, незважаючи на ретельне чищення, залишаються сліди. Для чистих, прозорих вікон сміливо використовуйте солону воду. Для цього налийте чашку білого оцту і чашку солі в тазик з водою. Перемішайте, а потім розпиліть отриманий розчин на скляну поверхню та залиште діяти на пів години перед змиванням. Використовуючи м’яку тканину протріть вікна. Завдяки цьому вікна мати неймовірний блиск.

Сіль для чищення губок

Щоб уникнути певних побутових незручностей, можна використовувати сіль для очищення миючих елементів, зокрема губок або кухонних рушників. Для цього занурте брудну губку в солону воду і дайте їй діяти на ніч. Потім промийте губку чистою водою. Так ви позбудетеся мікробів і бактерій і подовжите термін служби вашої губки.

Фото ілюстративне

G Natalya:
Related Post