X

Коли він привів в будинок Катю, вона здалася мені скромною, милою, господарською дівчиною. Без особливих проблем, вона взяла на себе турботу про домочадців – я, чоловік, 2 наших синів. Я не могла натішитися на те, як вдало одружився мій старший дитина, як пощастило йому з дружиною. Неконфліктна, вона відразу знайшла підхід до всіх чоловіків в будинку. Це зараз я знаю, який саме «підхід» вона знайшла, а тоді я була щаслива. Я завжди мріяла про дочку і намагалася ставитися до невістки, як до рідної

Старший син пригрів змію на грудях, по іншому я сказати просто не можу. Його дружина зруйнувала всю нашу родину.

Коли він привів в будинок Катю, вона здалася мені скромною, милою, господарською дівчиною. Без особливих проблем, вона взяла на себе турботу про домочадців – я, чоловік, 2 наших синів.

Я не могла натішитися на те, як вдало одружився мій старший дитина, як пощастило йому з дружиною. Неконфліктна, вона відразу знайшла підхід до всіх чоловіків в будинку. Це зараз я знаю, який саме «підхід» вона знайшла, а тоді я була щаслива.

Я завжди мріяла про дочку і намагалася ставитися до невістки, як до рідної.

Прийнявши її в будинок, я не хотіла ставати злісної свекрухою: я тактовно мовчала, не лізла в її відносини з її чоловіком, пропонувала їй найняти хатню робітницю, щоб звільнити її від домашніх справ – у мене просто не було часу займатися будинком, але вона відмовилася.

Ми з нею зблизилися і вона стала мені довгоочікуваною дочкою.

Коли народилася внучка, Дашенька, сини і мій чоловік просто не відходили від крихти ні на крок. Вони завалювали Дашу подарунками та іграшками, і мало не билися за право сходити на прогулянку з маленькою красунею.

В один із днів, коли мій чоловік збирався везти внучку в басейн, мені на роботі стало погано – тиск піднявся, я закрила магазин і поїхала додому. У порога стояли черевики молодшого сина, що мене здивувало, адже він повинен був бути на роботі.

Вдома була тиша. Проходячи повз спальні молодшого сина, в прочинені двері я побачила невістку, що лежить в його ліжку з ним в обнімку.

Я відчинила двері і увійшла в кімнату. Вони заметушилися, почали судорожно одягатися. Молодший син, що не дивлячись мені в очі, запитав:

– Мамо? Чому ти не на роботі? Це не те, що ти подумала. Ми з Катею любимо один одного, її шлюб з братом – помилка. Даша – моя дочка.

Я мовчки розвернулася і пішла до себе. Я відмовлялася вірити своїм очам. Я не очікувала від молодшого сина, що він так зрадить свого брата. Я відмовлялася розуміти Катю: заміж за одного, дитина від коханця.

Хвилин через 20-30, приїхав мій чоловік з онукою, через пару годин повернувся з роботи старший син. Вони сиділи на кухні все разом, вечеряли, розмовляли і сміялися. А я не знала, як мені поступити. Я вважала за краще б не лізти в це болото, але не збиралася терпіти це в моєму домі. Я вирішила порадитися з чоловіком.

Увечері, перед сном, я розповіла чоловікові про побачене, просячи ради. Він не повірив своїм вухам, почав говорити, що я все вигадала.

– Та хіба можливо таке вигадати? І Дашу вона народила немає від чоловіка, а від нашого молодшого, – з гіркотою сказала я.

– У сенсі, від молодшого? – він здивовано подивився на мене.

Чоловік схопився, надів халат і помчав в спальню старшого сина і його дружини. Я, накинувши халат, побігла слідом за ним, просячи щоб він заспокоївся. Чоловік відчинив двері в спальню, вдерся в кімнату, стягнув Катю з ліжка і почав на неї кричати:

– Ти мені брехала? Даша не від мене? Ти хоч сама знаєш, від кого народила?

Ми зі старшим сином з жахом дивилися на те, що відбувається. На крики прибіг молодший:

– Що за шум, а бійки немає?

Старший син кинувся на батька з кулаками, Катя кричала, що вона не винна, молодший намагався розняти забіяк, але мій чоловік вдарив і його, зі словами:

– Ти що, теж з нею спав?

Я втратила свідомість.

Прокинулась я від їдкого запаху нашатиру. Привівши мене до тями, чоловік пішов з дому, синів теж не було. Катя сиділа в обнімку з дочкою і ревіла. Побачивши мене, вона поклала Дашу в манеж і кинулася переді мною на коліна:

– Вибачте мені, вибачте. Я не знаю, що на мене найшло, не знаю, як це вийшло. Я не думала…

– Збирайся і йди з цього будинку, – я її перебила. Я відчепила від себе цю дівку, зібралася і поїхала до сестри.

Я до цього часу живу у сестри. Старший син подав на розлучення і визначення батьківства, суд встановив, що Даша – не його дочка, їх розвели. Тоді Катя подала позов на мого молодшого сина, але і він не був батьком Даші.

Татом моєї «внучки», виявився мій чоловік. Він ходить, вимолює у мене прощення, а я його бачити не можу. Ні його, ні синів. Мені просто огидно.

Ця дівчина зруйнувала мою сім’ю: сини не спілкуються між собою, я розлучилася з чоловіком, колишній чоловік знати не хоче своїх дітей.

Все те, що трапилося – моя вина. Я прийняла її в мій будинок з усією повагою. А треба було бути класичною свекрухою: з першого ж дня дістати невістку так, щоб вона, підібгавши хвіст, втекла з мого будинку.

Так, відносини зі старшим дитиною були б зіпсовані, але не розпалася б вся родина.

Фото ілюстративне, з вільних джерел.

Сподобалася стаття? Поділіться з друзями на Facebook!

Oksana H:
Related Post