X

Вчора мати чоловіка подзвонила з претензіями, що я повинна відшкодувати їй шкоду, заподіяну шахраями. З її слів, це я винна, що її обдурили: я погано її відмовляла. Природно, відшкодовувати їй ніхто нічого не збирається – буде їй урок на майбутнє

Stressed middle aged brown haired woman worrying about hard life situation, feeling unwell alone at home. Unhappy older lady mourning, suffering from negative thoughts or loneliness indoors.

Знову я в усьому винна, як завжди. Свекруха синові не додзвонилася, зателефонувала мені і каже:

– Бери всі ваші заощадження і терміново до мене. З соцзабезу прийшли, гроші на нові змінюють за дуже вигідним курсом, в 2 рази більше купити на них можна. Я домовилася, вони тебе почекають. Давай швидше.

Я їй давай пояснювати, що це не з соцзабезу до неї прийшли, а шахраї завітали, пенсіонерів так обманюють. Сказала, щоб вона їх чаєм напоїла і зуби заговорила, а я поліцію викликом і до неї приїду.

Вона на мене давай кричати:

– Та як ти смієш на чесних людей наговорювати. Сама аферистка, за квартиру заміж вийшла і інших по собі судиш? Я як краще хотіла, вам зателефонувала, а ти мене від зиск відговорюватися? Ось ще, шмакодявок всяких слухати, – і трубку кинула.

Я швидко одяглася, паралельно з цим зателефонувала чоловікові – він не бере. Я в поліцію зателефонувала, пояснила що там пенсіонерку шахраї обманюють, вони обіцяли приїхати. Уже сидячи в машині, набираю брата двоюрідного – Дімку, він живе неподалік, кажу йому про шахраїв, ною, що однією страшно їхати. Він каже:

– Через 5 хвилин вийду.

Я його забрала і відразу до свекрухи. Мати чоловіка мені двері відчинила і з виразом почуття власної переваги на обличчі, давай в мене тикати пачкою грошей:

– От бачиш. А ти, зі своєю заздрістю, позбавити мене цього хотіла. Гроші сина привласнила, він матері ні копійки не дає, а тепер я і без вас впораюся.

Я розглянула купюри – вони були номіналом по 100 гривень. Схожі на ті, що недавно з’явилися, але взагалі без водяних знаків.

Свекруха гордо додала:

– Тисячу на дві міняли. Я Федорівні подзвонила, вона мені займе 10 тисяч, завтра знову прийдуть, поміняють.

Я намотала собі на вус, що завтра аферисти знову до неї з’являться. Але тут мати чоловіка побачила за моєю спиною Дімку, і як закричала:

– З коханцем приїхала! Як я своє добро збільшила, відразу примчала! Пограбувати мене задумали? А потім позбутися, як від свідка? Не вийде! Допоможіть! Ааааа, допоможіть!

Я спробувала її заспокоїти, пояснити, що Дімка – мій брат, що ми допомогти їй хотіли, що я злякалася одна до неї їхати – раптом шахраї ще тут би були.

Свекруха не замовкала, вона кричала і намагалася виштовхнути мене з квартири. Тут і доблесні правоохоронці нагодилися. Свекруха зраділо затикала в нас пальцем:

– Ось вона, аферистка. А цей – подільник її.

Моїх слів про те, що це я їх і викликала, ніхто не слухав. На всі заперечення, браві хлопці в формі відповідали:

– У відділенні розберуться.

Нас з Дімкой запихали в бобик, відвезли у відділок і посадили за грати. Я просто не вірила в те, що відбувається. Наступного разу, я навіть з дивана не встану, щоб свекручі допомогти.

Через кілька годин за мною прийшли. На столі у слідчого вже лежало заяву свекрухи про те, що я робила замах на її життя і майно. Благо, слідчий – адекватний мужик попався.

Я йому все пояснила, розповіла про те, що це я поліцію викликала і про те, що завтра аферисти знову до неї прийдуть. Він мені повірив і мене відпустили під розписку.

Вийшовши з відділення поліції, я відразу зателефонувала чоловікові. Він знову не брав трубку. Тоді я вирішила дочекатися Дімку, з’їздити за машиною, а потім додому.

Чоловік був удома, він збирав речі. Палаючи праведним гнівом, він звинуватив мене в зраді і в тому, в чому кількома годинами раніше мене звинувачувала свекруха. Я була зла, втомлена і голодна. Сіла на диван і запитала:

– Що з матусею поспілкувався? Сядь і слухай.

Я розповіла йому про події сьогоднішнього дня, запропонувала зателефонувати Дімці, щоб він підтвердив все, що відбулося. Чоловік видзвонив мого брата і той прийшов до нас додому. До кінця оповідання ми вже сміялися над нашими пригодами. Для мене це був просто безцінний досвід – я вперше в житті побувала в тюрмі.

Аферистів, які змінювали гроші довірливим пенсіонерам, так і не знайшли – на наступний день до свекрухи вони не з’явилися. З мене і Дімки зняли всі звинувачення, а свекрухи погрозили пальчиком за обмову чесних людей.

Так би ця історія і закінчилася, якби вчора мати чоловіка не подзвонила з претензіями, що я повинна відшкодувати їй шкоду, заподіяну шахраями. З її слів, це я винна, що її обдурили: я погано її відмовляла. Природно, відшкодовувати їй ніхто нічого не збирається – буде їй урок на майбутнє.

Фото ілюстративне, з вільних джерел.

Сподобалася стаття? Поділіться з друзями на Facebook!

Oksana H:
Related Post