X

Коли все це почалося, я взяла дитину і поїхала з Харкова в Дубай, до моєї куми. У Харкові я народилася, жила та працювала. У березні цього року усвідомила, що настав час переїхати за кордон: до такого рішення підштовхнули складні часи в Україні. Наші люди тут можуть бути не тільки офіціантами. Готова повернутися до України, якщо щось зміниться на краще, але поки що таких змін не бачу

Коли все це почалося, я взяла дитину і поїхала з Харкова в Дубай, до моєї куми.

У Харкові я народилася, жила та працювала. У березні цього року усвідомила, що настав час переїхати за кордон: до такого рішення підштовхнули складні часи в Україні.

Я зрозуміла, що хочу спробувати пожити за кордоном, у безпечній країні зі зростанням економіки.

зараз я живу та працює в Дубаї. Мені дуже подобається тут рівень життя і клімат. Хотілося й раніше жити біля моря та бути в теплі.

Я й тут за допомоги куми проводжу тренінги англійською мовою з тих самих тем, що й вдома.

Звісно, все не було гладко. І розчарування в людях було, і я сама розчарувала когось. Звісно, плани на 100% не спрацювали. На перших тренінгах люди писали у відгуках, що мене неможливо слухати англійською. І це було правдою.

Я намагалася, щоб кожен наступний тренінг був кращим за попередній. Підтягла англійську, яка на момент переїзду була не на дуже високому рівні.

Незабаром знайомі з України теж почали цікавитись, як можна переїхати до ОАЕ. Так з’явився мій онлайн-курс пошуку житла й роботи в Дубаї.

Вже приїхало й влаштувалося з моєю допомогою кілька людей: керівник компанії, ювелір, інженер, фінансист-аналітик, офіціанти, продавці, працівники салонів краси.

Для іноземця, який бажає переїхати до Дубаї на ПМП, є як плюси, так і мінуси.

Серед плюсів  наголошу на легкості переїзду, найвищому рівні безпеки на вулицях, стабільності економіки, відсутності корупції, низьких вимогах до знання англійської мови, адже більше 90% людей тут говорять з помилками, до цього всі звикли.

Також – високі зарплати та можливість влаштуватися на улюблену роботу.

Наші люди тут можуть бути не тільки офіціантами. Ви реально можете знайти роботу до душі, навіть зі слабкою англійською. Я особисто знаю багато таких людей.

Мінуси: у Дубаї справді спекотно влітку, тут не можна отримати громадянство, місто досить дороге, особливо якщо не заробляєш у місцевій валюті.

Дубай – це хороша сходинка перед переїздом до США, наприклад. Тут люди підтягують англійську, набувають міжнародного досвіду. Потім набагато легше переїхати на до США, що я і планую.

Скажу щиро: з задоволенням готова повернутися до України, якщо щось зміниться на краще, але поки що таких змін не бачу.

Передрук без посилання на Ibilingua.com. заборонено.

Фото ілюстративне, спеціально для Ibilingua.com.

M Alena:
Related Post