X

Майбутнє України мовою чисел: прогноз склав академік Академії економічних наук України Василь Дерій: “Розквіт України також малоймовірний в найближчі роки.”

У 2020 році році економічної кризи точно не буде. Але тільки в тому випадку, якщо не відбудуться надзвичайні політичні, економічні або військово-стратегічні обставини.

Розквіт України також малоймовірний в найближчі роки. Такий прогноз сайту tenews.org.ua зробив доктор економічних наук, професор кафедри обліку і оподаткування Тернопільського національного економічного університету, академік Академії економічних наук України Василь Дерій.

“Однак в найближчі роки не варто сподіватися і на істотні зміни в економіці. Деякі радіють тому, що в Україні дешевшає американський долар.

Фахівці стверджують, що це тимчасове явище, і він може різко подорожчати. ​​Не тішить і те, що дохідна частина багатьох наших бюджетів вже протягом декількох місяців не виконується. Спостерігається відтік іноземних інвестицій з України. А ще у нас майже 2,2 мільярда сукупного державного боргу, що становить понад 60% від суми валового внутрішнього продукту (ВВП).

Крім того, в 2020 році існує висока ймовірність виникнення світової економічної кризи, а також передбачення одного з астрологів про прийдешній неврожай.

Однак, щоб там не було, я сподіваюся, що українці з гідністю зустрінуть і проведуть 2020. Він буде дуже складним і суперечливим. Конфлікт між старим комуністичним (совковим) і новим європейським способом мислення продовжиться, а боротьба українців за повністю незалежну від російського агресора державу нерідко набуватиме форму відкритих і прихованих протистоянь на фронті і в тилу.

Можливо, 2020 рік принесе на українську землю мир, але ціну цього миру важко буде визначити і зрозуміти, тому що, можливо, доведеться заради цього зробити хворобливі кроки в напрямку значних втрат потенціалу, ресурсів, перспектив.

Причиною миру може стати і розпад РФ або зникнення старого кремлівського диктатора в небуття тощо.

Загалом, як на мене, то Україну очікує велике майбутнє, але це станеться, напевно, через 20-30 років, коли ми позбудемося радянського способу мислення і поведінки.

Лише після істотних системних змін в політиці, економіці, енергетиці, суспільному і приватному житті можемо розраховувати на динамічний і стабільний розвиток України “, – зазначив експерт.

Джерело – “КП в Україні”

Читайте також: КАРПАТСЬКІ МАГИ ЗАЗИРНУЛИ У МАЙБУТНЄ НАШОЇ КРАЇНИ І РОЗПОВІЛИ ПРО НЬОГО. ПЕРЕДБАЧЕННЯ КАРПАТСЬКИХ МОЛЬФАРІВ ПРО УКРАЇНУ НА 2020, ВИСОКОСНИЙ, РІК.

Фото ілюстративне.

M Alena:
Related Post