X

Мариновані помідорки в банці на зиму, що може бути простіше, легше і смачніше. Цей рецепт у нас в сім’ї один із найулюбленіших, готується просто, зате результат виходить просто чудово апетитний

Мариновані помідорки в банці на зиму, що може бути простіше, легше і смачніше. Цей рецепт у нас в сім’ї один із найулюбленіших, готується просто, зате результат виходить просто чудово апетитний.

Інгредієнти:

  • помідори – 1.5 кг
  • сіль – 1 ст. л.
  • цукор – 3 ст. л.
  • оцет 9% – 3 ст. л.
  • солодкий перець, морква, цибуля, гострий перчик по 1 шт.
  • зелень

Процес приготування пікантних помідорів на зиму

У рецепті дано кількість продуктів із розрахунку на 1 літрову баночку, тому намагайтеся правильно розраховувати об’єми солі та цукру, оцту на свою кількість консервації.

Ви також можете використовувати приправу для консервації помідорів, такі сьогодні можна купити в магазині. Помідори ріжемо на дві частини та вирізаємо плодоніжки.

Цибулю та моркву, солодкий перець ріжемо шматочками, зелень кладемо гілочками. Овочі із зеленню окрім цибулі, подрібнюємо за допомогою блендера.

У стерилізовані банки кладемо на дно спеції, які ви використовуєте для консервації. Кладемо шар помідорів, потім цибулю, помідори і так заповнюємо всю банку.

Заливаємо окропом, накриваємо стерилізованими кришками та залишаємо на 15 хвилин.

Зливаємо воду. У чисту воду в каструлі додаємо сіль та цукор, подрібнені овочі та приправу для консервації. Доводимо до кипіння і варимо пару хвилин, вливаємо оцет, трохи кип’ятимо і розливаємо в банки.

Кришки закручуємо, банки перевертаємо і накриваємо до остигання. Зберігаємо помідори в коморі або підвалі.

Помідори будуть кисло-солодкими, ароматними, з пікантними нотками, така закуска вам точно сподобається і сподобається вашим гостям.

Фото ілюстративне, з вільних джерел.

Oksana H:
Related Post