X

Мій чоловік з першою дружиною прожили разом багато років. Чому розлучилися, я точно не знаю. Чоловік відповідає, що вже не пам’ятає. Так склалося, що я працюю в організації, де колись працювала вона. Ще й на тій же посаді. Вона була активісткою, весь час щось вигадувала, була веселою, ініціативною, організовувала свята і так далі. Хочу її знайти і подружитися з нею. Моя цікавість зросла. Мені було дивно, що ні у кого з його рідні немає її фотографій! Ні з сімейних свят, ні з весілля

Мій чоловік з першою дружиною прожили разом багато років. Чому розлучилися, я точно не знаю. Чоловік відповідає, що вже не пам’ятає. Так склалося, що я працюю в організації, де колись працювала вона. Ще й на тій же посаді. Вона була активісткою, весь час щось вигадувала, була веселою, ініціативною, організовувала свята і так далі. Хочу її знайти і подружитися з нею…

Так вийшло, що я працюю в організації, де колись працювала вона. Ще й на тій же посаді. Вона була активісткою, весь час щось вигадувала, була веселою, ініціативною, організовувала свята і так далі. Одним словом, назавжди увійшла в історію компанії. Я часто натикаюся на документи, в яких вона фігурує, на фото, статті. З тих часів минуло вже майже 10 років.

Спочатку мені було просто цікаво. Ми з нею в чомусь схожі, і зовні і за характером. Так кажуть мої колеги.

Може, я б навіть змогла з нею подружитися. Потім моя цікавість зросла. Мені було дивно, що ні у кого з його рідні немає її фотографій! Ні з сімейних свят, ні з весілля. Лише потім дізналася, що вона обійшла всіх і забрала всі фото, на яких була.

Я стала порпатися в архівах, в комп’ютері його батьків, шукати приховані файли. Звичайно, з їхнього дозволу.

І знайшла. Знайшла листування, фото з весілля, фото до весілля. Зберегла їх всі собі. Не знаю навіть, навіщо.

Але й нацьому я не змогла зупинитися. Знайшла у його батьків старі листівки з зізнанями мого чоловіка і його першої дружини у коханні, статті з газет, листи… Мені дуже цікаво, якою вона була. Про що вони спілкувалися, як жили. Не можу зупинитись.

В інтернеті все відкопала з відкритих даних, знайшла сервіси, які скачують фото навіть з закритих соцмереж і моніторять групи, на які він підписаний і показують, що вона лайкнула.

Судячи з її фото і дописів, вона нещасна і самотня, хоча у неї є і велика родина, і свої діти. Мені хочеться їй написати, поговорити…

Я спробувала: кинула їй запит додатися у друзі, але відразу ж без пояснень потрапила в її чорний список у Фесбуці. Не розумію сама, навіщо це все мені потрібно. З чоловіка слова не витягнеш. Він каже, що нічого не пам’ятає – і все. А я зараз можу сказати, що знаю про цю жінку так багато, що він буде дуже здивований.

Ми часто гуляємо там, де вона живе. І іноді я її бачу здалеку. Вони з моїм чоловіком роблять вигляд, що не помічають один одного, зате я дивлюся на неї, намагаючись помітити найдрібніші зміни: новий одяг, колір волосся і так далі.

Зараз ми хочемо купити квартиру в тому районі, тому що район хороший і не дорогий. Але я переживаю, що ми будемо зустічатися ще частіше. Не знаю, до чого це призведе… Я не ненормальна, просто мені цікаве її життя. Вона навіть сама мені не подобається, але я не можу зупинити свою цікавість. І якби я могла, я б поставила жучок в її квартиру, щоб хоча б відчувати себе причетною до її життя.

Не знаю, як перестати думати про це і так зациклюватися. Що зі мною? Мені просто не дає спокою таємниця: бому вони розлучилися?.. Ні з чоловіка, ні з його рідні слова не витягнеш на цю тему, а таких знайомих, які б знали і мене, і її, і їх обох, і у яких можна було б все розпитати, в мене, на жаль, немає…

Передрук без гіперпосилання на Ibilingua.com. заборонено.

Фото ілюстративне, з вільних джерел, pixabay.com

Сподобалася стаття? Поділіться з друзями на Facebook і залишайте свої коментарі!

M Alena:
Related Post