fbpx

Молитва за тих, хто погано до нас ставиться і за тих, хто нас ображає

Є люди, які нас обіжають – свідомо чи ні, навмисно чи ні. Незнаємо. Можна уникати проблеми, роблячи вигляд, що нічого не сталося, пускати речі на самоплин. Однак відомо, що часто жодне з цих рішень не працює.

Радо і легко, ми молимось за тих, кого любимо. Та молитися за тих, через кого терпимо, – значно складніше.

Однак молячись за того, хто обіжає нас, ми даємо собі можливість чесно відпустити жаль і гіркоту. І робимо це з Тим, хто всесильний і може виправити будь-яку ситуацію.

Віддати Богу те, що ми не можемо контролювати, чого ми не можемо змінити, – це найкраще, що можемо зробити.

Будьмо певні, що якщо будемо молитися з вірою та любов’ю за тих, хто нам заподіяв шкоду, Бог діятиме. Не чекаймо негайних результатів. Просто довірмося.

Молитва

Отче всього добра, Отче любові, благословляю Тебе, люблю Тебе, і дякую за те, що Ти дав нам з любові Ісуса.

Дякую за те, що у світлі Святого Духа ми розуміємо, що Він – Світло, Істина, Добрий Пастир, Хто прийшов, щоб ми мали життя вповні.

Я хочу, Отче, довірити Тобі твого сина (дочку) сьогодні, Ти знаєш його ім’я. Я поручаю його (її) Тобі, щоб Ти дивився на нього (неї) оком Батька, щоб Ти глянув на все його (її) життя.

Ти знаєш його (її) серце і всі рани цього серця. Ти знаєш все, що він (вона) хотів зробити, а не зробив.

Ти знаєш, що він / вона зробив злого, і що недоброго йому було зроблено.

Ти знаєш його (її) обмеження, помилки та гріхи. Ти знаєш поведінку та комплекси його життя.

Сьогодні просимо Тебе, Отче, через любов Твого Сина – Ісуса Христа, сповни благодаттю Святого Духа цього брата (сестру), і теплом твоєї любові, яке лікує, пронизай усі таємні закутки його (її) серця.

Ти, що лікуєш розбиті серця і рани, зціли цього брата (цю сестру). Прийди в його (її) серце, Господи. Так само, як Ти зайшов у дім, де були перелякані учні, кажучи: “Мир вам!”

Прийди в це серце і дай йому спокій. Наповни його любов’ю. Знаємо, що любов усуває страх. Увійди у це життя і зціли це серце. Знаємо, Господи, що ти робиш це кожного разу, коли ми просимо Тебе.

Просимо разом з Марією, нашою Матір’ю, яка була присутня на весіллі в Кані Галілейській, коли закінчилося вино, і яку Ти вислухав, перетворивши воду у вино.

Переміни це серце, зроби його щедрим, лагідним, добрим. Господи, нехай у цьому браті (цій сестрі) проростуть плоди Твоєїї присутності.

Обдаруй його (її) плодами Святого Духа.

Нехай Дух благословень зійде на нього (неї), щоб він міг щодня шукати Бога, жити без будь-яких комплексів.

Дякую, Господи, за те, що Ти робиш сьогодні у його (її) житті. Дякую Тобі всім серцем за те, що зцілюєш нас.

Ти звільнив нас. Ти розриваєш наші ланцюги і відновлюєш нашу свободу. Дякую Тобі, Господи, що зробив нас храмом Святого Духа і що цей храм не може бути зруйнованим, тому що він є Божою домівкою.

Дякую, Господи, за віру, за любов, які Ти вклав у наші серця. Який величний ти, Господи! Будь благословенний та прославлений!

Молитва, взята з книги: Отець Емілієн Тардіф “Ісус живе”, Єпархіальне видавництво Щецина, 1990 р.

Фото ілюстративне, з вільних джерел.

Сподобалася стаття? Поділіться з друзями на Facebook.

You cannot copy content of this page