fbpx

Молитви перед сном, які допоможуть стати ближчим із Богом

Бог, який дарує сон, добрий до нас, правда ж? Сон не тільки дозволяє нашим тілам знову зарядитися енергією, але і дає можливість оновити відносини з нашим благим, добрим Отцем. Дозвольте закликати вас щоразу молитися перед сном. Зрозуміло, вам не потрібно кожен раз молитися усіма цими молитвами або повторювати ці молитви слово в слово.

Нехай для вас це буде чудова можливість оновлювати свою любов до Бога, довіряти себе Йому, дякувати Йому, визнавати свої гріхи перед Ним і покладатися на Його захист. І нехай ваш сон буде солодким!

Молитва залежності

Отче, сон нагадує мені, що я повністю і в усьому залежу від Тебе. Мої сили не безмежні. Я не можу працювати і працювати як машина. Але потребую нічному відпочинку. Врешті потребую Твого скріплення. Правда в тому, що я – залежне творіння. Я залежу від Тебе, бо даєш мені життя і силу. Спроби жити незалежно від Тебе лише приводять до душевних страждань. Коли живу з Тобою, то отримую Твою благодать і милість.

І коли мене здолає сон, це буде ще раз нагадуванням, що я не контролюю сам себе, що потребую Тебе. Потребую, щоб Ти благополучно провів мене через цю ніч. І благополучно провів мене через все моє життя. Будь ласка, зішли Свою благодать на мій сон. Зішли благодать, що зміцнить мене. Дай мені прокинутися вранці бадьорим. Я залежу від Тебе, мій добрий і милосердний Отче. Довіряю Тобі себе з надією, що розбудиш мене вранці повним енергії і сил.

Батько, сьогодні відбулося багато всього. Було щось хороше, щось погане; щось радісне, а щось неприємне. І перед тим, як йти спати, хочу ВСЕ ЦЕ віддати в Твої руки. Якщо чесно, є багато речей, з якими я не можу впоратися. Є багато причин, які мене бентежать. Є багато ситуацій, які так важко вирішити. Але хоча я і не знаю, що робити, щоб вирішити всі свої проблеми, я знаю, що Ти благ і що твориш благо для мене. Тому я знаю, що можу довіряти Тобі на всі сто відсотків.

Молитва довіри

Отче, сьогодні відбулося багато всього. Було щось хороше, щось погане; щось радісне, а щось неприємне. І перед тим, як іти спати, хочу ВСЕ ЦЕ віддати в Твої руки. Чесно кажучи, є багато речей, з якими я не можу впоратися. Є багато обставин, які мене бентежать. Є багато ситуацій, які так важко вирішити. Але хоча я і не знаю, що робити, щоб вирішити всі свої проблеми, я знаю, що Ти благий і що твориш благо для мене. Тому я знаю, що можу довіряти Тобі повністю.

Йдучи на відпочинок, визнаю повну довіру Тобі. Віддаю в Твої руки всі свої великі справи і малі. Все радісне і сумне. Вірю, що позбавиш мене від лукавого і проведеш стежками справедливості. Ти – моя надія. Моя допомога. Утішитель душі моєї.

Я не знаю, як все владнається, але Ти знаєш. Я довіряю Тобі.

Молитва вдячності

Отче, Ти вилив сьогодні на мене стільки Своїх щедрот! Сказати, що я вдячний, – це нічого не сказати. Дякую за їжу і дах над головою. Коли думаю про те, як багато людей не мають навіть цих елементарних речей, то не можу не сповнюватися вдячністю.

Дякую Тобі за те, що протягом всього мого життя захищаєш мене різними шляхами – відомими мені і невідомими – і зберігаєш дорогих мені людей. Дякую за те, що дав мені прожити ще один день, в якому я міг догоджати Тобі і славити Тебе. Кожен день мого життя – славне благословення.

Найбільше дякую за те, що Ти ввів мене в спілкування з Тобою. Дякую за те, що є Твоєю дитиною, і Ти любиш мене. Дякую за Ісуса, через Якого прощені всі мої гріхи. Дякую за те, що Ти – мій Батько і любиш благословляти мене. І тепер, йдучи на спочинок, хочу висловити Тобі свою радість і вдячність.

Молитва визнання гріхів

Отче, перш ніж лягти спати, хочу визнати перед Тобою багато моїх гріхів. Я так часто сьогодні грішив – грішив тим, що робив погане і не робив доброго. Сьогодні я не виявив до ближнього тієї любові, до якої Ти покликав мене, але егоїстично зосередився на тому, що мені хотілося робити.

Я бажав того, що Ти заборонив, і не любив Тебе тією любов’ю, якою повинен любити. Я був нетерплячий і гнівливий, не милосердний і не великодушний. Прошу Тебе, прости всі мої гріхи. Каюсь з них і прошу: допоможи мені змінитися. Я не хочу грішити.

Не хочу робити заборонене Тобою. Тому прошу, дай мені Свою силу, щоб у моєму житті відбулися зміни і я міг слідувати за Тобою. Дякую, що в Христі всі мої гріхи дійсно прощені. Сам Ісус заплатив за мене борг. Він – мій Спаситель, моя надія і праведність. І тепер, готуючись до сну, покладаю всю свою надію на Ісуса Христа, мого Спасителя. Він – єдина моя надія.

Молитва захисту

Отче, сон нагадує мені, що я беззахисний. Бо не від мене залежить, чи будуть мої легені дихати всю ніч, а серце – битися. Я повністю залежу від Твоєї підтримки і охорони. Коли сплю, то цілком і абсолютно перебуваю в Твоїх руках. Будь ласка, збережи мене в цю ніч – і мою сім’ю. Захисти від сатани і його справ.

Дай прокинутися вранці в бадьорості і здоров’ї. Дякую за те, що зберігав мене сьогодні. Будь ласка, продовж Свій захист і на цю ніч. Я повністю віддаю себе в Твої добрі і всемогутні руки. Ніщо не може відлучити мене від Тебе або порушити Твої благі плани щодо мене.

Фото ілюстративне, з вільних джерел.

You cannot copy content of this page