fbpx

Молитви сили і заповіді на Великий піст: ці слова творять дива навіть із немічними

Великий піст – це найдовший піст в році, тому логічно, що він найскладніший для людей. Адже відмова від звичайного раціону далеко не завжди впливає позитивно на емоційний стан людини.

Але давайте не забувати, що піст – це не просто дієта, це очищення тіла і духу. Без постійних молитви і відвідин храму пост ви проведете просто даремно. Джерело

Молитва – це найважливіша складова Великого посту. Саме тому ми вирішили зібрати для вас майже всю інформацію про молитви в піст.

Молитва в Великий піст

Давайте зараз розберемося, коли і яку молитву в Великий піст краще читати, адже всі вони різні і деякі не можна читати ввечері, або вранці.

Звичайно, під час посту майже всі віруючі дуже часто відвідують храм, де моляться. Але цього теж буде недостатньо. Потрібно намагатися молитися додатково ще вранці і ввечері.

З ранку краще починати з чогось легкого, наприклад, молитви митаря: «Боже, будь милостивий до мене грішного”.

Або ж молитви Трійці: “Пресвята Трійце, помилуй нас; Господи, очисти гріхи наші; Владико, прости беззаконня наші; Святий, зглянься і зціли немочі наші імені твого заради. Господи, помилуй (тричі). Слава Отцю і Сину і Святому Духу , і нині і повсякчас, і на віки віків. Амінь “.

Також прекрасно підійде “Отче наш”. Цю молитву можна читати, як з ранку, так і ввечері.

Але на вечір найкраще підходить молитва ангела-хранителя: “Ангеле Христовий, зберігачу мій святий і покровителю душі і тіла мого, все мені прости, якщо згрішив сьогодні, і від всякого лукавства визволи мене, і не дай прогнівити Бога своїми гріхами, але молі за мене грішного і недостойного раба, яко да гідно мене покажеш доброти милості Всесвятия Трійці і Матері Господа мого Ісуса Христа і всіх святих. Амінь”.

Крім цього перед сном не забувайте вимовляти: “В руки Твої, Господи Ісусе Христе, Боже мій, передаю дух мій: Ти ж мене благослови, помилуй і життя вічне даруй. Амінь”.

Також, не можна забувати про молитву “звернення до Святого Єфрема Сирин”. Вона майже завжди була найпопулярнішою і вимовної під час Великого посту. До того ж, вона досить коротка і проста:

“Господи і Владико життя мого, дух лінивства, безнадійності, владолюбства і марнослів’я не дай мені. Дух же цнотливості, смиренномудрості, терпіння і любові даруй мені, рабу Твоєму. Їй, Господи Царю, даруй мені бачити мої гріхи і не осуджувати брата мого, яко благословен єси на віки віків. Амінь”.

А після того, як ви прочитаєте цю молитву, потрібно 12 разів сказати: “Боже, очисти мене грішного”.

Ну так же не забувайте про те, що молитися треба не тільки в храмі, з ранку і ввечері. Молитва – це чудові ліки від грішних думок.

А священики говорять, що не тільки молитися потрібно в Великий піст. Намагайтеся щодня читати всі чотири Євангелія. Але робити це краще неспішно і в спокійній обстановці.

Читайте також: Як правильно дотримуватися Великого посту – 10 головних порад

Заповіді Великого посту

Який же буде сенс від молитви, якщо ви не будете дотримуватися заповідей Великого посту. Їх небагато, але вони все дуже важливі, давайте подивимося по пунктам:

  • Радість

Звичайно, іноді відмова від їжі і звичайного способу життя на користь духовного і релігійного не завжди приносить багато задоволення. Але ви повинні розуміти заради чого робите це все. І саме усвідомлення повинно вас радувати.

  • Простота

Це в першу чергу стосується саме харчування. Здавалося б, куди вже простіше, але суть полягає в тому, щоб не шукати в інтернеті статті та рецепти найсмачніших і вишуканих пісних страв.

Не забувайте про те, що піст – це не дієта. Саме в помірності весь сенс.

  • Боротьба з залежністю

Тут все прозаїчно просто: пост – це прекрасний час для того, щоб позбутися від будь-якої залежності. Це може бути, як і алкогольна, так і нікотинова. Так само це відноситься до способу життя (лінь), або ж їжі.

  • Молитви

Молитися треба постійно. З ранку, вдень, ввечері, перед сном, під час відвідин храму, коли у вас з’являються злі помисли. Не забувайте про цю справу.

  • Менше метушні

Ви повинні спробувати розібратися з вашим життям і всім, що заважає вам спокійно засинати. Будь це серіал, або спілкування з людиною, яка вам не дуже приємна, або щось інше.

Постарайтеся якомога швидше позбутися від усього, що змушує вас відчувати незручність і метушитися.

  • Важлива справа

Великий піст – це прекрасний час, щоб виконати дуже важливу справу, на яку ви раніше не могли зважитися.

Добре, якщо воно пов’язане з іншими людьми, наприклад, відвідати батьків, приготувати сімейну вечерю, зустрітися з подругою, провести вихідні з дітьми.

You cannot copy content of this page