X

Ми народжені від різних батьків. З жодним з них вона не ужилася, через свій нестерпний характер. Молодшій сестрі вона взагалі часто говорила, що та, просто помилка, яку вона вчасно не виправила. Невже такі слова, могла сказати справжня мама

Своє дитинство я навіть згадувати не хочу, та надіюсь, що мені так стане легше.

Я не люблю свою матір. Зараз я говорю ці слова, не відчуваючи якогось внутрішнього сорому, так як зрозуміла, що маю на це моральне право.

Все своє дитинство (нас троє), що я пам’ятаю, нас мама систематично принижувала, обзивала найгіршими словами, била, не розбираючись, чи є наша в тому вина. Іноді вона йшла в запій на тиждень два, тоді ми могли “від душі” погуляти, коли вона була тверезою, нас, практично, не відпускала на вулицю.

Я згадую, як часто ми з сестрою дивилися в вікно: на вулиці літо, сонце, гуляють наші ровесники, а нам тільки і залишається, що дивитися у вікно. Коли вона пила, ставала сама не своя, часто не контролювала себе і сильно нас била. Пригадую, як я прийшла взимку з вулиці (гуляла), мені було років 7- 8, вона п’яна накинулася на мене і побила мене палицею, відбила всі руки, я потім ніяк не могла розстебнути на пальто гудзики.

Била сильно тим, що потрапляло під руку і часто твереза ​​(не пити вона могла і по три роки). Сестрі часто говорила, що вона не повинна була взагалі народитися, просто їй не вдалося позбутися її вчасно.

Ми народжені від різних батьків. Ні з одним з них вона не ужилася через свій нестерпний характер.

Зараз ми дорослі, я закінчила університет, вийшла заміж, народила дитину. Ми з сестрою живемо в одному місті. Брат пішов з життя 10 років тому, на той час йому не було й 30-ти років.

Мати живе в селищі, де ми росли – це не далеко від нашого міста. Вона стара хвора жінка, їй необхідна допомога і турбота, а я з великими труднощами допомагаю їй, мені огидна її присутність. Заробляю я добре, допомагаю їй фінансово і фізично. У будинку створили всі необхідні умови для комфортного проживання. Відвідую її досить часто, так само часто привожу її до себе, де вона влаштовує скандали і намагається принизити мого чоловіка.

Одного разу на три дні залишила у неї погостювати дочку (9 років), думала вона розкаялася за минуле, після, дочка розповіла, що вона її обзивала і навіть схопила за волосся. Дочку я у неї більше не залишу ніколи.

Зараз я, як ніколи, боюсь зими, а все тому, що вона попросилася перезимувати у нас. (Вона минулі зими практично повністю проводила у нас – це реально пекло) говорить, що їй важко одній в будинку. Цього разу планую їй відмовити – не уявляю, як з нею пережити ще одну зиму. Чоловік теж проти, сказав, що краще будемо їздити день через день, допомагати. Розповіла все в загальних рисах, без найгірших подробиць, які мали місце бути.

Ну ось, трохи виговорилася я з вами, і стало на душі легше.

Передрук без посилання на ibilingua суворо заборонений!

Фото ілюстративне – stihi.ru

Сподобалася стаття? Поділіться з друзями на Facebook

G Natalya:
Related Post