X

Назар став мене вмовляти, щоб його Настя переїхала жити в мою квартиру. Я не хотіла перечити, найголовніше для мене, щастя сина. І незважаючи на не дуже хороший характер невістки, я погодилася. Та як виявилось – даремно. Настя з першого дня поводилась так, ніби все життя тут живе. Не на довго мене хватило. Та як тільки вони з’їхали, Назар повідомив, що вони подали заяву до РАЦСу. Такою приниженою, як на їх весіллі, я ще ніколи не була

Назар став мене вмовляти, щоб його Настя переїхала жити в мою квартиру. Я не хотіла перечити, найголовніше для мене, щастя сина. І незважаючи на не дуже хороший характер невістки, я погодилася. Та як виявилось – даремно. Настя з першого дня поводилась так, ніби все життя тут живе. Не на довго мене хватило. Та як тільки вони з’їхали, Назар повідомив, що вони подали заяву до РАЦСу. Такою приниженою, як на їх весіллі, я ще ніколи не була.

Сиджу зараз вдома на балконі, насолоджуюсь кавою і міркую про те, як же все змінилося. Діти виросли і я думала, що вже проблем не буде. Будемо зустрічатися всі разом, проводити свята, веселитися, але ні. З чоловіком розлучилася, коли дочці було 18, а синові 16. Як воно часто буває, чоловік захопився однією молодухою на роботі, ось я і відпустила його до неї. А навіщо мені в домі такий чоловік?

Минули роки, діти вчилися в університетах. Дочка Василина зустріла іноземця, вийшла заміж і поїхала жити за кордон, там же стала матір’ю дівчинки. З Василиною бачимося дуже рідко, тільки по інтернету спілкуємося. Вся надія була на сина, що Назар мене одну не залишить – будемо з ним часто зустрічатися, святкувати свята, але не тут це було.

У свої 27 років Назар привів в будинок до мене дівчину, ми на той час жили з ним разом. Познайомилися, і знаєте, Настя мені відразу не сподобалася. Фіфа була ще та, відразу почала мені тикати і відчувати себе в моєму будинку так, як ніби це будинок її.

Назар став просити, щоб пожити деякий час разом з дівчиною в нашій квартирі. Я не стала перечити – а раптом здалося і Настя насправді хороша. Але ні, не здалося. Відчувала себе Настя відмінно в моїй квартирі весь цей час. Без проса брала мою косметику, гелі для душу, шампуні, плойку навіть спалила. У холодильник могла залізти і з’їсти все, що їй заманулося, хоча сама нічого не купувала.

Одного разу ми з нею дуже сильно посперечалися і я сказала Назару з’їжджати, терпіння у мене просто більше не було. Вони з’їхали, а потім через пару місяців повідомили про весілля. Думаєте, я щаслива була почути цю звістку? Ні, не таку дружину я хотіла своєму синові. Але що поробиш, його вибір.

Пішла на весілля, там же зустріла колишнього чоловіка. Невістка, як виявилося, вже встигла всім розповісти про те, яка я погана свекруха і все весілля зі мною ніхто навіть розмовляти не хотів. Довелося тихо піти і все.

З невісткою спільну мову ми навряд чи знайдемо, я так зрозуміла, раз вона вже схопилася за мого сина, то не відпустить. Шкода, що тільки Назар не бачить, яка на справді його дружина.

Фото ілюстративне – спеціально для ibilingua

Сподобалася стаття? Поділіться з друзями на Facebook!

G Natalya:
Related Post