X

Ось вже кілька років підгодовую цим простим способом полуничку в три етапи – урожай пречудовий! Сміливо раджу і вам, бо випробувала особисто і дуже задоволена – ягідки родять неймовірно рясно, солодкі і великі

Щоб полуниця родила солодкою і великою, її варто підгодувавати попелом, але не тільки ним. Зараз розкажу вам, як саме.

Перша підгодівля

Перший етап догляду за полуничними грядками робимо на початку весни. Щоб приготувати підгодівлю, необхідно взяти розчин комплексного добрива. На відро води – столова ложка нітроамофоски.

Можна удобрювати полуницю органікою. Для цього нам краще всього підходить курячий послід. Його розводять у воді в співвідношенні 1:12. Для поливу одного кущика достатньо всього півлітра.

Друга підгодівля

Коли на рослинах з’являться бутони і почнуть формуватися перші ягідки, настає час другої підгодівлі. На цьому етапі полуниці потрібно багато калію. Тож обробляємо кущі курячим послідом, попелом або селітрою. Можна також обприскати кущі розчином борної кислоти. На відро води достатньо взяти всього дрібку засобу. Це підвищить врожайність полуниці.

Третя підгодівля

А вже після того, як зберемо врожай полуниці і відріжемо старе листя, треба зробити третю підгодівлю. Нам знадобиться органічне або мінеральне добриво. Для його приготування можна використовувати дерев’яний попіл або нітроамофоску.

Аж у серпні кущі полуниці можна додатково обробити сечовиною. На відро води достатньо взяти 30 грамів сечовини. Після обробки добривом рослини необхідно ще раз полити. Це гарантує нам, що і в наступному році ми отримаємо великі і гарні ягоди.

Багатого вам полуничного врожаю!

Фото – ілюстративне, mirtesen

Передрук матеріалу без посилання на ibilingua.com заборонений!

Сподобалася стаття? Поділіться з друзями на Facebook!

M Alena:
Related Post