fbpx

Особливої сили молитва, яку варто прочитати кожному в день Вознесіння Христового: “Небо сьогодні тішиться вознесінням Творця всесвіту”

Особливої сили молитва, яку варто прочитати кожному в день Вознесіння Христового: “Небо сьогодні тішиться вознесінням Творця всесвіту”

Вознесіння Христове дуже важливий день для всіх православних християн. Згідно з Євангелієм, Ісус Христос після свого воскресіння понад місяць перебував на землі серед своїх учнів і пастви.

Вже після закінчення цього терміну Спаситель зібрав апостолів на горі Елеон, благословив їх і у плоті вознісся на небо. Тоді ж до присутніх з’явилися два ангели та проголосили, що Христос через час так само знову прийде на землю видимим чином, щоб судити живих і ушедших. А поки Господь і після свого Вознесіння не залишить своїх учнів — хоч він і перестане бути їм в образі людини, незримо він як і раніше буде перебувати поруч з ними.

У світле свято Вознесіння Господнього в храмах співаються тропарі, кондаки, читаються молитви. При читанні молитви важливі не вимовлені слова, а відчуття серця християнина.

Цю молитву варто читати в це свято перед іконою “Вознесіння Господнє”, тоді вона матиме особливу силу.

“Господи Ісусе Христе, Боже наш, що зійшов з небесних висот заради нашого спасіння і сповнив нас духовною радістю у святі й світлі дні воскресіння Твого, а по закінченні земного служіння Твого вознісся від нас на Небо зі славою і сів праворуч Бога і Отця!

У цей ясний і світлий день Божественного вознесіння Твого на Небо земля святкує і торжествує, Небо сьогодні тішиться вознесінням Творця всесвіту, люди повсякчас прославляють, бачачи, що природа їхня, яка заблукала і впала, вже на раменах Твоїх, Спасе, спочиває і на Небо возноситься, ангели веселяться промовляючи: “Хто Цей, що приходить у славі, сильний у боротьбі, Він насправді Цар Слави?!”

Допоможи і нам, немічним, що по-земному думаємо і не перестаємо лише тілам догоджати, величний вихід Твій на Небо обдумуючи й прославляючи, відкласти нарешті усі свої життєві й тілесні турботи і разом з апостолами Твоїми на/ Небо усім серцем і всіма помислами своїми споглядати, не забуваючи, що там, на Небі, оселі наші, а тут, на землі, ми лише подорожні й прибульці, котрі вийшли з батьківського дому і віддалилися в далеку країну гріха.

Заради цього просимо Тебе, Господи, Своїм славним вознесінням віднови нашу совість, бо нічого дорожчого в цьому світі у нас немає, виведи нас з гріховного полону тіла і світу, щоб ми тільки про горішнє, а не про земне, роздумували, щоб не лише собі догоджали і для себе жили, але Тобі і для Тебе -Господа і Бога нашого – служили й трудилися, допоки не звільнимося від тіла і перейшовши заслужені митарства, досягнемо небесних поселень Твоїх на яких, ставши праворуч величі Твоєї, з ангелами і архангелами та з усіма святими прославлятимемо Всесвяте Ім’я Твоє з Безпочатковим Твоїм Отцем і Всесвятим і Єдиносущним і Животворчим Твоїм Духом нині і повсякчас, і на віки вічні. Амінь.”

Фото спеціально для ibilingua

You cannot copy content of this page