X

П’ять золотих правил осіннього раціону

Восени краще відмовитися від жорстких дієт. У перехідний сезон вони будуть погано сприйняті opгaнiзмoм.

Осінь – це період, коли наш opгaнізм запасається енергією, щоб у всеозброєнні зустріти холодну зимову пору. Чим і як харчуватися, щоб зігрітися, зміцнити свій імунітет і при цьому не набрати зайвих кілограмів, повідомляє сайт “Домашний очаг”.

Їжте більше овочів і фруктів. Зробіть акцент на рослинній їжі. Овочі і фрукти, зібрані з літніх грядок і напоєні сонцем, містять зараз максимальна кількість вітамінів і корисних речовин.

Салати будуть особливо цінні, якщо ви заправити їх нерафінованою олією. Їжте овочеві супи, а також тушковані овочі як гарнір до м’яса і риби. Фрукти краще їсти до 18 годин, щоб уникнути відчуття тяжкості і здуття живота перед сном.

Також влаштовуйте собі 2 фруктово-овочевих дня в тиждень, відмовляючись від м’ясних і молочних продуктів – це допоможе зміцнити ваш імунітет.

Не відмовляйтеся від жирів. Вони є основним джерелом теплової енергії, необхідної для життєдіяльності людського організму. І в холодну пору року без жирної їжі ніяк не обійтися. А щоб жири не позначилися на фігурі, їжте жирну їжу з розумом: м’яса віддайте перевагу рибу, салу – рослинне масло.

Чи не зашкодить також шматочок вершкового масла на сніданок – так ви отримаєте порцію тепла, вітамінів A, В, D, кальцію і фосфору.

Читайте також: ЯКИМИ XВOPOБAМИ ЗАГРОЖУЮТЬ ГОСПОДАРСЬКІ СУМКИ: ВЧЕНІ

Пам’ятайте про картоплю. Страви з картоплі дуже ситні за рахунок високої енергетичної цінності, а значить, про які мерзнуть руки і ноги можна забути.

Крім того, картопля багатий різноманітними мікро- і макроелементами, вітамінами, нікотиновою і пантотенової кислотою, а ще містить особливі регулятори обміну жирів і холестерину.

Будь-яке блюдо з картоплі не обтяжувати шлунково-кишковий тракт, навпаки, відбувається нормалізація роботи кишечника за рахунок клітковини і пектину.

Обмежте вживання солодкого. Восени ми часто схильні до депресій . Сумний настрій на нулі, тягне на торти і шоколад. Щоб в боротьбі з примхами природи не зіпсувати дорогоцінну фігуру, їжте тільки чорний гіркий шоколад, запасіться сухофруктами, замість еклера для перекусу візьміть яблуко або терту моркву.

Пийте більше гарячого. З метою не відчувати почуття холоду, протягом усього дня налягайте на гарячі страви. Обов’язково їжте супи. Як гаряче пиття відмінно підійдуть трав’яні чаї, компоти, підігрітий яблучний сік, настій шипшини.

Oksana H:
Related Post