X

Печиво до чаю, що тане в роті! Швидкий, легкий та дешевий рецепт

Цей рецепт печива спеціально для тих, хто хоче здивувати своїх рідних найсмачнішим та найлегшим десертом до чаю.

Плюс у тому, що найніжніше печиво готується дуже просто та швидко, а також із мінімальною кількістю інгредієнтів. Цей десерт стане паличкою-виручалочкою, коли дуже мало часу та дуже багато гостей.

Інгредієнти для тіста:

  • Борошно – 2 скл.
  • Яєчний жовток – 3 шт.
  • Розпушувач – 0,5 ч. л.
  • Масло вершкове – 230 г
  • Сметана/клеймак – 100 г

Приготування тіста:

Починаємо з того, що висипаємо в миску 2 склянки борошна, потім додаємо 0.5 ч. л розпушувача і ретельно перемішуємо. Потім у ємність відправляються 3 жовтки та вершкове масло. Усі інгредієнти акуратно перемішуємо рукою або лопаткою до отримання однорідної маси, додаємо сметану та ще раз перемішуємо.

Тісто обгортаємо харчовою плівкою і прибираємо в холодильник на 30 хвилин, а поки що приготуємо начинку.

Інгредієнти для начинки:

Яєчний білок – 2 шт;
Лимонна кислота;
Цукор – 170 гр.

Приготування начинки:

Яєчні білки кладемо в глибоку тару та збиваємо міксером на великій швидкості до утворення піни. Потім поступово додаємо цукор, лимонну кислоту та ще раз збиваємо.

Можна діставати тісто і розкачувати. Попередньо його необхідно обсипати невеликою кількістю борошна. Склянкою або формою вирізаємо кола, зверху на тісто додаємо крем, згортаємо в рогалик і відправляємо в духовку.

Випікаємо печиво протягом 40-45 хвилин при 120 градусах.

При подачі можна проявити фантазію та посипати його цукровою пудрою, полити шоколадним або ягідним топінгом, варенням. За рахунок того, що десерт виходить дуже повітряним і не сильно нудотним, його люблять як дорослі, так і діти. У будь-який сезон та на будь-яке свято! Обов’язково зберігайте рецепт, щоб не загубити. Смачного!

Фото ілюстративне, з вільних джерел.

Oksana H:
Related Post