X

Після того, як я “відшила” свою подругу Ярину, чоловік мене похвалив. Він прекрасно знає, як важко мені дається відповідь “ні”. А ось чим думала сама Ярина, в голові не вкладається. – Мені дуже соромно перед родичами. Хочу показати їм, що ми круто з чоловіком живемо. Нехай заздрять. – Вибачай, але ні! У нас на ці вихідні свої плани, і міняти їх заради тебе, я не збираюся. – Ярина з того часу зі мною не спілкується

Після того, як я “відшила” свою подругу Ярину, чоловік мене похвалив. Він прекрасно знає, як важко мені дається відповідь “ні”. А ось чим думала сама Ярина, в голові не вкладається. – Мені дуже соромно перед родичами. Хочу показати їм, що ми круто з чоловіком живемо. Нехай заздрять. – Вибачай, але ні! У нас на ці вихідні свої плани, і міняти їх заради тебе, я не збираюся. – Ярина з того часу зі мною не спілкується.

Мене звати Аня. Я заміжня, у нас з чоловіком двоє дітей. Є у мене, ще університетська подруга. Її звати Ярина. Вона теж заміжня. Тільки дітей у них з чоловіком поки немає. Ми дружимо сім’ями.

Коли ми з Юрою купили дачу, то ми дуже часто стали запрошувати туди друзів для спільного відпочинку. Нашим дітям на дачі дуже подобалося: чоловік там обладнав для них справжній дитячий майданчик. Був у нас на дачі і басейн, і хороша альтанка, де ми відпочивали на свіжому повітрі.

Ми на дачу тільки відпочивати приїжджали. Ми в місті дуже втомлювалися, і нам дуже подобалося всім відпочивати на природі і свіжому повітрі.

Ярина та її чоловік Антон – були дуже частими гостями на нашій дачі.

Ось недавно ми зустрілися з Яриною в кафе, і вона мені і каже:

– А які у вас плани на ці вихідні?

– А ми збиралися всією сім’єю на дачу поїхати, відпочити від міського шуму. А що? Ви нас кудись запросити хотіли?

– А може, ви на дачу не поїдете? Справа в тому, що до мене має приїхати в гості моя двоюрідна сестра зі своїм чоловіком. Вона така вся крута. Мені не хочеться її у себе в однокімнатній квартирі розважати. Ось я і подумала, що ти мені дозволиш повезти свою сестру з її чоловіком до себе на дачу. Ну, а ви самі в місті б залишилися на ці вихідні. Ти згодна?

– Ні. Вибач мене, Ярино. Але у нас свої плани на ці вихідні. І міняти їх заради тебе і твоїх родичів ми не будемо. Дітей я в місті тримати силою не буду: вони і так весь тиждень чекали, коли ми на дачу поїдемо. І взагалі, я не хочу, щоб у нас на дачі були чужі люди, коли нас там немає.

Ярина на мене дуже образилася. Мовляв, яка ж я після цього подруга. Нормальна я подруга. Але треба ж хоч іноді думати про інших людей, а не тільки про себе.

Ось чому я повинна міняти плани своєї сім’ї на всі вихідні? Тільки заради того, щоб догодити Ярині?

Я так чинити не збираюся. Мій Юра мене навіть похвалив, коли я йому все розповіла. Просто він знає, що я дуже добра і що мені дуже важко сказати іншій людині “ні”.

Але, бувають винятки з правил.

А вам легко сказати слово “Ні”?

Фото ілюстративне – спеціально для ibilingua

Сподобалася стаття? Поділіться з друзями на Facebook!

G Natalya:
Related Post