X

Півроку тому сталося диво: припинилося практично щоденне ходіння свекрухи і її дочки в наш з чоловіком будинок. Спочатку я зраділа. Але потім, подумала: не спроста це, ой як не спроста

Confused senior woman having trouble using mobile phone at home. Old woman with white hair sitting on sofa and trying to messaging with smartphone.

Півроку тому сталося диво: припинилося практично щоденне ходіння свекрухи і її дочки в наш з чоловіком будинок. Спочатку я зраділа. Але потім, подумала: не спроста це, ой як не спроста.

Я постійно чекала якогось підступу, але все було спокійно. На сімейних святах вони все так же шкірились і про щось хихикали.

Приблизно раз на місяць ми з чоловіком їздимо в село до моїх батьків. Мама постійно підкидає нам м’ясо, овочі та мед. Ми відмовлялися, але нам все одно впихають з собою продукти.

Нещодавно я завагітніла, у мене почався настільки моторошний токсикоз, що я пішла на лікарняний. Природно, ніяких поїздках в село мови і бути не могло.

Коли чоловік був на роботі, в двері подзвонили. Це був мій троюрідний брат, Мішка, з величезними сумками – моя мама попросила його передати. Звоніти і попереджати маму, мабуть, не навчили. Я проводила брата в кухонну зону (у нас невелика студія), і запропонувала йому попити чай.

За чаєм я дізналася останні новини про життя родичів і отримала запрошення на весілля Мішки. Коли брат сказав про весілля, я його обняла і поцілувала в щічку.

З приходу Мішки не минуло й сорока хвилин, як в квартиру увірвався чоловік з дикими очима в компанії своїх неадекватних родичок. Чоловік кинувся з кулаками на Мішку, сестра чоловіка вчепилася мені у волосся. Все це супроводжувалося криками свекрухи:

– Я ж тобі казала: це не твоя дитина. Казала, що дружина твоя – гуляща. Ось і доказ: ти на роботу, вона мужика додому притягла.

Свара закінчилася тим, що Мішка відбився від мого чоловіка і відтягнув від мене його ненормальну сестричку. Коли всі заспокоїлися і розібралися, хто є хто, чоловік вибачився. А ось його родички акуратненько, уздовж стінки, скрадались до виходу. Але були зупинені чоловіком:

– А звідки ви взагалі знаєте, що до нас додому прийшов чужий мужик?

Вони злодійкувато переглянулися, але не поспішали відповідати. Мене теж здолала цікавість:

– В якому сенсі – вони знали? – поцікавилася я у чоловіка.

– Подзвонили мені, давай кричати, що своїми очима бачили, як до тебе коханець прийшов. Ось я і приїхав. Тут, біля під’їзду з ними зустрівся, ми піднялися. Далі ти знаєш.

Мене, як і чоловіка, теж дуже цікавило їх джерело інформації.

– Камера, – ледь чутно пропищала свекруха.

– Яка камера, мамо? – насупився чоловік.

– Сестра твоя камеру у вас поставила. Он, на гардині висить.

Нагадаю, у нас з чоловіком невелика студія: холодильник стоїть поруч з ліжком. Ми адже ходили не зовсім одягнені, виконували подружній обов’язок, в носі колупатися, в кінці кінців. І вони все це бачили? Ну звичайно, саме тому вони і перестали до нас ходити. Навіщо? Якщо вони зробили нас головними героями свого особистого реаліті-шоу.

Чоловік виставив своїх родичок, Мішка теж вирішив попрощатися. Ми з чоловіком залишилися удвох.

Ми обоє відчували себе досить паршиво. Уявіть, якщо ви дізнаєтеся, що за вами підглядають? І не просто підглядають, а стежать протягом тривалого часу у вашій же власній квартирі. Повірте на слово, дуже мерзенне відчуття.

Чоловік встав на табуретку, щоб обшукати гардину. Камера висіла в кутку, прямо над комп’ютерним столом. У нас темні важкі штори.

Провід від камери тягнувся за шторкою до мережевого фільтру. Мережевий фільтр знаходився між столом і стінкою, туди був підключений комп’ютер – ми туди не лазили. Найбільш прикрим було те, що камера працювала від нашого вай-фаю.

Ми з чоловіком не довго думали над тим, як покарати любительок пхати свого носа в чуже життя. Ми вирішили взяти з них гроші за моральну шкоду, пригрозивши судом. Звичайно, чоловік би туди не пішов, але ж вони цього не знали.

Забравши гроші, чоловік їх послав. Так їм і треба. А то розумні які – камеру в чужій хаті повісити.

Фото ілюстративне, з вільних джерел.

Сподобалася стаття? Поділіться з друзями на Facebook!

Oksana H:
Related Post