X

Раніше в моїй родині цю страву взагалі ніхто не їв, та я й сама кривилася. Поки ми не потрапили пожити до тітки мого чоловіка на Закрпаття на кілька місяців. Олена Петрівна й навчила мене готувати не розсольник, а шедевр! Він просто неймовірний на смак, тепе кілька разів на тиждень на столі. Треба знати деякі хитрощі приготування. Навіть на вечерю в холодні вечори мої їдять з задоволенням

Раніше в моїй родині цю страву взагалі ніхто не їв, та я й сама кривилася. Поки ми не потрапили пожити до тітки мого чоловіка на Закрпаття на кілька місяців. Олена Петрівна й навчила мене готувати не розсольник, а шедевр! Він просто неймовірний на смак, тепе кілька разів на тиждень на столі!

І вам, дорогенькі, розповідаю, як приготувати розсольник із перлівкою, який порадує всю родину смаком.

Тут треба знати деякі хитрощі приготування.

Складові

2 л бульйону

0,5 ст. перлової крупи

3 картоплини

цибулина

морква

2 солоних огірків

1 ч. л. томатної пасти

кілька маринованих томатів

сіль, перець та лавровий лист за смаком

Готуємо наступним чином:

Найперше потрібно приготувати гарний та правильний бульйон. Тому що з будь-якого бульйону розсольник не звариш.

Найкращий варіант – кістковий бульйон. Його потрібно зварити з корінням: цибуля, морква, селера або петрушка. Також бажано додати хоча б трохи петрушки. Цей бульйон стане основою нашого ідеального супу.

Далі наріж моркву та цибулю невеликими кубиками. Потім овочі потрібно спасерувати, під кінець додати томатну пасту. Картоплю теж наріж кубиками.

Тепер потрібно нарізати огірки. В основному господині або нарізають їх кубиками, або труть на тертці. Але запорука успіху десь посередині. Я нарізаю, як показала тітка чоловіка, один огірок кубиками, а другий тру на тертці.

Ще один важливий інгредієнт розсольника – це перловка. Але її не можна варити разом із рештою інгредієнтів, адже тоді вся прозорість супу втратиться і він стане мутним. Тому Олена Петрівна, а тепер і я, попередньо замочуємо крупу, промиваю її, а потім відварюю до напівготовності. А вже після цього додаю в суп.

Тепер саме час зібрати наш суп. У готовий бульйон відправляємо картоплю, перловку та смажені овочі. Коли картопля звариться, додай огірки та вари приблизно 15 хвилин.

І тепер секретний інгредієнт – мариновані помідори. Коли суп готовий, я його вимикаю, кладу в каструлю кілька маринованих томатів і залишаю на 40 хвилин. Саме вони додають супу колір і цей смак розсольника.

При подачі заправляю сметаною і свіжою зеленню – виходить неперевершена смакота! Навіть на вечерю в холодні вечори мої їдять з задоволенням.

Впевнена, що цей рецепт вас не підведе та допоможе приготувати ідеальний суп. Адже завдяки всім маленьким нюансам, які я дізналася від Олени Петрівни, готовий розсольник виходить насиченим, ситним та дуже ароматним.

Смачного, затишку й миру всім!

Передрук без посилання на Ibilingua.com. заборонено.

Фото ілюстративне, спеціально для Ibilingua.com

M Alena:
Related Post