X

Рано-вранці дівчина, витягши свого чемодана, попрощалася з усіма й попрямувала до виходу. Перед тим Оксана зупинилася і, глянула на Миколу, ще раз усміхнулася. Тільки цього разу, здається, в ній було трохи менше радості, а більше розгубленості

В юності Микола частенько закохувався. Але щоб ось так…

Він зайшов у купейний вагон, привітався, кинув рюкзака на верхню полицю й замовив чай. На мить заплющив очі й ніби знову поринув у той дивний ранковий сон.

…Снилися йому природа, ліс, річка, що не перестає шуміти. Навкруги така краса, і тут, звідки не візьмись з’явилася вона, неймовірної вроди білявка. Микола навіть уві сні задумався: “Звідки вона взялася? В нашому селі такої жінки немає”.

Всі у купе вже, ніби й, перезнайомилися. Але ж ні – ще одне місце було вільним. Буквально за секунди до відправлення потяга зайшла Вона. Струнка білявка в елегантній сукні, яка осліпила своєю красою.

– Ой, мало не спізнилася, – на одному подиху мовила дівчина. – Оксана, – відрекомендувалася.

Вона витягла з чемодана книгу і сіла її читати. Микола ніби онімів. Так! Саме подібну до неї він бачив сьогодні в ранковому сні. Він затамувавши подих розглядав свою попутницю. Миколі сподобалося все: і вираз обличчя, і струнка фігура, і досить простенька сукня в квіти, і відкриті, засмаглі плечі. А ще – усмішка й очі. Навіть коли читала книжку, певно, якийсь любовний роман, вона світилася мов сонечко.

Микола випадково почув, як Оксана розповідала сусідці, що навчається в педагогічному, а на канікули їде до тітки в село на декілька днів.

Сонце опускалося щоразу нижче, а в Миколиних очах з’являвся невимовний сум, адже до Оксаниної станції залишилось вже геть мало часу, а він все ніяк не міг наважитися спуститись з верхньої полиці і заговорити до красуні з його сна.

Всю літню ніч вони проговорили, ніби були вже знайомі багато-багато років.

Рано-вранці дівчина, витягши свого чемодана, попрощалася з усіма й попрямувала до виходу. Перед тим Оксана зупинилася і, глянула на Миколу, ще раз усміхнулася. Тільки цього разу, здається, в ній було трохи менше радості, а більше розгубленості.

Раптом з верхньої полиці зістрибнув, ніби упав, дідусь. Очі його палали, волосся стирчало врізнобіч.

– Чоловіче, виходь! – звернувся він до розгубленого Миколи. – Любить вона тебе, любить. Всю ніч милувався вами. Ви створені один для одного.

Микола здивовано сказав: “Ну куди? Навіть речі не зібрані”, а дідусь лише усміхнувся.

…Я дивилася у вікно. На пероні побачила Оксану. Вона легенько помахала нам рукою. Поїзд рушив, набираючи швидкість. А поруч з Оксаною, з її ж чемоданом, йшов Микола, який ніби світився від щастя.

Передрук без посилання на ibilingua заборонений!

Фото ілюстративне – freepik

Сподобалася стаття? Поділіться з друзями на Facebook

G Natalya:
Related Post