X

У колишнього чоловіка Зіни пішли вгору справи з бізнесом, він з новою пасією переїхав до Європи. Коли Андрійко підріс, то теж почав періодично пропадати закордоном. Незабаром не стало колишньої Зіниної свекрухи, але перед тим Тамара Германівна переписала свою квартиру на внука. Тоді Андрій запропонував бабусину квартиру під оренду, а гроші залишати собі. Згодом пара одружилася, але Зінаїда так і не розповіла чоловіку про квартиру

З першим чоловіком Зіна розлучилася, коли Андрійку виповнилося три роки. Її чоловік закохався в колегу по роботі і не зміг встояти перед спокусою. З колишнім чоловіком стосунки залишилися рівними. Сину він час приділяв, аліменти платив. Колишня свекруха взагалі обожнювала внука.

У колишнього чоловіка Зіни пішли вгору справи з бізнесом, він з новою пасією переїхав до Європи. Коли Андрійко підріс, то теж почав періодично пропадати закордоном. Незабаром не стало колишньої Зіниної свекрухи, але перед тим Тамара Германівна переписала свою квартиру на внука.

Син Андрій маму Зінаїду любив, дуже трепетно ​​ставився до неї. Він запропонував їй переїжджати жити до нього, але Зіна відмовилася. Не хотіла перетинатися з колишнім чоловіком, та й робота у неї була хороша і не важка. На зарплату Зінаїда себе утримувала, ще й відкладала.

Тоді Андрій запропонував бабусину квартиру під оренду, а гроші залишати собі. Він в них не потребував насправді. В Європі у нього вже теж був свій бізнес, батько допоміг.

Зіна погодилася. Вона ніколи не була марнотратницею, тому прекрасно жила на свою зарплату, а квартиру  свекрухи віддала під оренду. Всі виручені гроші вона відкладала на рахунок в банку.

Майже у 50 років Зінаїда познайомилася з Романом. Чоловік їй сподобався: був охайний, ввічливий, галантний і приємний. Але єдине бентежило жінку – він звик жити на широку ногу. Зіна не розуміла, як так можна. Адже в ідеалі необхідно відкладати, що вона все життя і робила. Однак Роман хотів жити тут і зараз, це було його життєвим кредом.

Згодом пара одружилася, але Зінаїда так і не розповіла чоловіку про квартиру. Та й не її вона була за документами, а сина Андрія.

А потім трапився один неприємний випадок.

Син Романа від попереднього шлюбу прийшов до батька з проханням позичити грошей на машину. Хлопцеві не вистачало сто тисяч. Таких заощаджень у Романа не було, і він звернувся до Зіни. Та тільки руками розвела.

А через місяць у племінниці Зінаїди діагностували серйозне захворювання. До неї зателефонувала рідна сестра в гірких сльозах. Допомогу збирали по всьому світу. Зіна здзвонилася з Андрієм і спільно вони прийняли рішення віддати всі гроші родичці. Тоді на рахунку у Зіни  було близько 500 тисяч гривень.

Через тиждень Роман дізнався про те, що відбувається, і закотив Зіні сцену. На його думку, вона мусила дати гроші його сину, коли той просив, адже тепер він заліз в кредит. А для родички великої різниці немає, якою сумою допомагати. Все одно з усього світу збирають гроші…

Зінаїду такі заяви чоловіка обурили. Роман образився, зібрав речі і переїхав до сина. Тепер допомагає йому виплачувати кредит. Зінаїда лишилася збентеженою тим, що дорослий мужик за стільки років не зміг зібрати собі на хоч на маленьку окрему занепалу квартиру. Зіна подала на розлучення.

Зараз її племінниця йде одужує, а Зіна вважає, що вчинила правильно, попри те, що лишилася сама. Її сумління чисте і спокійне, у неї чудові син і рідня, а чоловіки… Якщо доля – зустінеться ще, а ні, то у житті і без них багато цікавого, вважає Зінаїда.

Передрук без посилання на Ibilingua.com заборонено

Фото ілюстративне, Ibilingua.com

Сподобалася стаття? Поділіться з друзями на Facebook!

M Alena:
Related Post