X

У нас багатодітна родина, 5 діток маємо. Коли це все тільки почалося, чоловік вирішивши нас вивезти з країни. Так ми опинилися за кордоном всією великою родиною. Тепер не знаю, що робити: чоловік хоче додому, я – ні

У нас багатодітна родина, 5 діток маємо. Коли це все тільки почалося, чоловік вирішивши нас вивезти з країни. Так ми опинилися за кордоном всією великою родиною.

В Україні чоловік був волонтером ще з 14-го, і йому тут важко морально. У нас далеко не ідеальні стосунки, часом не хочу з ним говорити, бо він любить трохи закидати за комір.

Але й без чоловіка лячно самотужки дітей піднімати у чужій країні. Старший – підліток, з ним не все просто. З переїздом поступово замкнутим став, тобто. раніше це була комунікабельна дитина, тепер він спілкується в основному лише зі мною. На молодших зривається.

Та всі діти неспокійними стали, сперечаються постійно. Мені складно зробити вибір: їхати із чоловіком додому чи залишатися за кордоном.

Він поки що з нами, вмовили. Але багато нюансів. Страх невідомості. Є нюанси з документами, почали оформляти документи, а якщо їхати додому – все це здоведеться алишити.

Тут є розуміння, що зараз немає над нами ракет та небезпеки такої, як удома. Але як далі буде – не відомо. Їхати додому – втрачати статус, не факт, що в Україні все буде добре. Потім незрозуміло, куди їхати., якщо знову прийдеться. Гроші витратили нормально. Жити не знаючи, що чекає далі, тривожно і важко. Хочу побачити рідних. Мрію заспокоїтися, стати більш впевненою.

Розумію, що зараз краще триматися разом, родиною. Чи будувати нове життя в іншій країні, але вже без чоловіка? Бо розумію, що він скоро поїде в Україну. Призвичаїлися один до одного, більше 13 років разом.

Різне за ці роки було і добре, і погане. Не було стільки змін. Мабуть, з ними не впораюся. Чоловік хоче додому, я – ні. Дуже хочу зробити вірний вибір.

Сумнівів багато, поїхати всією одиною додому, з вірою, що все буде добре? Чи залишитися в іншій мирній країні. Вчитися жити інакше, без чоловіка. Для родинице не дуже, тобто це вже буде як розлучення з чоловіком. Але дітям тут перспективи на майбутнє.

Передрук без посилання на Ibilingua.com. заборонено.

Фото ілюстративне, Ibilingua.com.

Передрук без посилання на Ibilingua.com. заборонено.

Фото ілюстративне, Ibilingua.com.

M Alena:
Related Post